BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Kino'nun Oxford hayali kül oldu!

Sayılı üniversitelerden burs teklifi alan Şehmus Kino'nun hayalleri tandırda kül oldu.

Abone ol
Mardinli ressam Şehmus Kino, İngiltere'nin Oxford Üniversitesi'nden burs teklifi aldı. Kino'nun okuma-yazma bilmeyen annesi burs davetini tandırda yakınca genç ressamın hayali kül oldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Mezopotamya Lisesi'nden bu yıl mezun olan Şeyhmus Kino (17), Almanya'nın Mannheim Eyaleti'nde düzenlenen ve dünyada 200 bin kişinin katıldığı 'Hayal dünyasında serbest çalışmalar' adlı resim yarışmasında birinci oldu. Fabrika işçisi baba ile ev kadını annenin 5 çocuğundan biri olan Şeyhmus Kino, birincilik ödülü olan 350 bin lirayı Afrika'da açlıkla mücadele eden Somali'ye bağışlayarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Yarışmanın ardında Kino, resim yeteneği nedeniyle İngiltere'nin Oxford Üniversitesi başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından bir çok üniversiteden burslu eğitim teklifi aldı.
 
Sağlık sorunlarından ötürü üniversite sınavında istediği dereceyi yapamayan Şehmus Kino'nun okuma-yazma bilmeyen annesi Leyla Kino (42), yurt dışından gelen burs davetiyelerini yanlışlıkla tandır fırınında yaktı.
 
HAYALLERİ YANAN KİNO, YARDIM BEKLİYOR

Üniversitelerin burslu eğitim tekliflerini yakan annesini teselli etmeye çalışa

98.jpg

n Kino, ortada kalmanın şokunu üzerinden atamadığını belirterek şöyle konuştu: "Belgelerde gideceğim üniversitelerde kiminle görüşeceğim, kiminle irtibat kuracağım bilgileri vardı. Ama o belgeler olmayınca ben de Oxford Üniversitesi'ni telefonla aradım, ancak yardım eden kimse olmadı. Daha önce birçok yarışmaya katıldım. Hepsinde birinci oldum. Hatta birinden 350 bin TL ödül aldım ve bu ödülü Somali'ye bağışladım ama bugün ne yazık ki üniversitelerle görüşmek için Ankara ve İstanbul'a gidecek yol param bile yok. Yetkililerden ve üniversite yönetimlerinden yardım bekliyorum."
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: ÇOK ÜZÜLDÜM

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Oxford Üniversitesi'nden Şeyhmus Kino'ya davetiye geldiğini doğrulayarak, onu bizzat tebrik ettiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, "Yeteneğinden dolayı bir çok üniversite kendisine davetiye göndermişti. Bu davetiyelerin kazara annesi tarafından yakılmasına bizlerde çok üzüldük. Kendisine yardımcı olmayı çok isterdik, ancak bizim de elimizden bir şey gelmiyor" dedi.