BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kimse partimizi suçlamasın!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Olayları hiç kimse partimizle ilişkilendirmeye kalkışmasın' dedi.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, olaylı derbiyi değerlendirerek, “Olayları hiç ama hiç kimse partimizle veyahut da Türkiye’nin istikrarını korumakla görevli hükümetiyle ilişkilendirmeye kalkışmasın. Bu tür yanlış söylem ve eylem içerisinde olanlar sadece ve sadece kendi kalelerine gol atarlar” dedi.

Bağış, Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu üyelerini Bakanlık'ta kabul etti. Bağış, kabulde yaptığı konuşmada, ASO’nun Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine destek verdiğini hatırlatarak, Türkiye’nin AB yolundaki en büyük engel önyargıları kırmak için Avrupa Birliği Bakanlığı’na destek verdiğini ifade etti.

Olaylı derbi ile alakalı olarak görüntülerin İstanbul’a yakışmadığını belirten Bakan Bağış, şunları dedi:

“Şiddet, sporla bağdaşmayan bir kavramdır. Spor, şiddetin unsuru değil, ancak panzehiri olabilir. Ama maalesef hepimiz hatırlıyoruz birkaç yıl önce bu ülkede darbe sonrası insanları stadyumlara toplatılma hayali taşıyan zihniyetin, daha evvel çevreci bir görüntü vererek, bu ülkenin başına çorap örmek istendiğini, bugün de sporcu bir görüntü vererek, aynı çorabı örme çabası ile karşı karşıya olduğumuzu, Türkiye’nin huzurundan rahatsız olan, Türkiye’nin zenginleşmesinden rahatsız olan birtakım çevrelerin kışkırtıcı çabalarına, gerek sahada görev yapan polislere gerek gerçekten takımına gönül vermiş futbolseverlere gerekse orada sporunu icra eden oyuncularımıza karşı yaptıkları çok büyük bir terbiyesizlik söz konusu olmuştur. Eminim sorumlular belirlenecek ve cezalandırılacaktır. Ama bu olayları hiç ama hiç kimse partimizle veyahut da Türkiye’nin istikrarını korumakla görevli hükümetiyle ilişkilendirmeye kalkışmasın. Bu tür yanlış söylem ve eylem içerisinde olanlar sadece ve sadece kendi kalelerine gol atarlar.”