BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  POLİTİKA

'Kimse devlet kurma küstahlığında bulunmasın'

Ağrı'da vatandaşlara hitap eden Başbakan Yıldırım kardeşlik vurgusu yaptı, " Kürtler ile Türkler bin yıldır Anadolu'da kardeşçe yaşıyor. Ağrıdan söylüyorum, kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım Ağrı'da vatandaşlara seslendi. Yıldırım yapılan vaatleri hatırlattı, yapılacak vaatleri açıkladı. Yıldırım, "Bazı emperyalistler Kürtler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar. Suriye'de, Irak'ta devlet kuracaklarmış. Kürtler ile Türkler bin yıldır Anadolu'da kardeşçe yaşıyor. Ağrıdan söylüyorum, kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın." dedi.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle: 

TERÖRÜN İZLERİNİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRACAĞIZ: "Bazı emperyalistler Kürtler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar. Suriye'de, Irak'ta devlet kuracaklarmış. Kürtler ile Türkler bin yıldır Anadolu'da kardeşçe yaşıyor. Ağrıdan söylüyorum, kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın. Türkiye'nin yolları kapalıydı yolları. Ağrı'nın Patnos'unu, Doğubayazıt'ına gidilemiyordu. Bugün Ağrı'nın köylerine bile sıcak asfalt yol yapılıyor. Terörün tamamen izlerini ortadan kaldıracağız. Sonra da fabrikalar, iş yerleri ile yatırımlara devam edeceğiz. Bugün bir çimento fabrikasını da açacağız, 60 kardeşimiz çalışacak. Ağrı nereden nereye geldi, buna siz şahitsiniz."

FİZANA DA GİDERLERDE...: "Dünyada 10 büyük proje yapılıyor. Bunun 6 tanesini Türkiye yapıyor. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, kuzeyi, doğuyu, batıyı, güneyi birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz kardeşlerim. Bunun böyle bilinmesi lazım. Biz istiyoruz ki diğer cumhurbaşkanı adayları da terörle mücadeleden bahsetsin. Ediyorlar mı, etmiyorlar. Terörü büyük oranda gündemden çıkardık. Şimdi sıra dışarıda. Enselerindeyiz, peşindeyiz. Kandile giderlerse, Sincara giderlerse, fizana da giderlerse bulup etkisiz hale getireceğiz. Allah bizi kardeş yaptı, hainler kardeşliğimizi bölemeyecek."