BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  GÜNCEL

Kimdir bu Elon Musk? Erdoğan ve bomba yerli araba iddiası!

TÜRKİYE'ye gelen Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'u Cumhurbaşkanı Erdoğan ile saat 16.00'da bir araya geldi. İkilinin görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü. Peki Elon Musk kimdir iki kez evlendiği eşi ve çocukları kimlerdir? Elon Musk'ın Erdoğan ile görüşmesinin sebebi yerli otomobil mi? İşte trilyoner işadamı hakkında ve ziyareti;

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 10 dakika sürdü. İddiaya göre Erdoğan - Musk görüşmesinin ana gündem maddesi Türkiye'nin yerli otomobil isteğiydi.

YÜZYILIN EN BÜYÜK GİRİŞİMCİSİ

Yüzyılın en büyük girişimcilerinden biri olarak kabul edilen Elon Musk'ın Erdoğan ile görüşmesi Beştepe'de gerçekleşti.Kabulde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulundu. Görüşme geçen hafta açıklanan yerli otomobil projesinden sonra gerçekleşince haliyle daha büyük bir merak yarattı. Elon Musk'ın CEO'su olduğu, 2003'te kurulan Tesla, Nisan ayında köklü otomotiv firması Ford'u piyasa değerini 45.46 milyar dolara çıkararak geride bırakmıştı.

Peki Elon Musk kimdir? Aslen nereli şirketleri : Peki elektrikli otomobili Tesla ile devrim yaratan Elon Musk kimdir, iki kez evlendiği eşi ve çocukları kimlerdir?

Teknoloji dünyasının son günlerde en çok konuşulan kişilerinden biri olan Elon Musk uzay aşkı ile de biliniyor. Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi.


Elon Musk çağın dahilerinden biri olarak kabul ediliyor. İkinci eşi ile Elon Musk iki kez evlenip boşandı. Elon Musk ve karısının bu evliliklerden 6 çocukları oldu.



Servetini kodlarla yaptı : Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı. 

1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu. 
 
Kardeşi ile trilyonluk servet edindi: Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Elon Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında Alta Vista'ya sattı. Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu. Elon Musk 2002 yılında bu girişimini de 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı.

SpaceX şirketi : Elon Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor. SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.

Elon Musk eşi ve çocukları :

Elon Musk eşi ve çocukları kimdir? İki kez evlendiği karısı kim?Elon Musk eşi ve çocukları kimdir? İki kez evlendiği karısı kim?Elon Musk eşi ve çocukları kimdir? İki kez evlendiği karısı kim?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Elon Musk 2000 yılında ilk eşi ile yaptığı evliliği sadece 8 yıl sürdü. Justine Musk isimli ilk karısından boşandıktan sonra Elon Musk'un ikinci eşi Talulah Riley oldu. 2010 yılında ikinci evliliğini yapan Elon Musk, 2 yıl sonra yeniden boşandı. Çift 1 yıl ayrı kaldıktan sonra 2013 yılında bir kez daha evlenme kararı aldılar. Elon Musk'un evliliklerinden 6 çocuğu bulunuyor.