BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
MEDYA

Kim Milyoner Olmak İster'de Birsen Teyze rüzgarı

'Kim Milyoner Olmak İster'de inanılmaz hayat hikayesi ve üstün başarısıyla izleyenleri kendisine hayran bırakan Birsen Aksoy, 125 bin lira ödül kazandı

Murat Yıldırım’ın sunduğu Atv ekranlarının sevilen ve en çok izlenen yarışma programı ‘Kim Milyoner Olmak İster’e 80 yaşında katılan Birsen Aksoy, sorulara verdiği cevaplar ile herkesi şaşırttı. Programa katılanların yaş ortalaması ele alındığında, ortalamanın oldukça üzerinde olan Birsen Teyze gençlere taş çıkarttı.

45 gün önce eşini kaybetmiş

Torunun kendisi için başvurduğu yarışmaya ilerleyen yaşına rağmen katılan Birsen Aksoy, 45 gün önce eşini kaybetmiş. Azmiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başan Birsen Aksoy, hikayesiyle tüm Türkiye'nin ilgisini çekti.

Atatürk, ailesini Türkiye'ye getirmiş

Birsen Aksoy, dedesinin yıkılan Çarlık Rusya'nın son dışişleri bakanı olduğunu ve aynı zamanda da Lenin'le çok yakın arkadaş olduklarını söyledi. Ailesinin Türkiye'ye göç etmeden önce Baykal Gölü civarında yaşadığını söyleyen Birsen Aksoy, Atatürk'ün Milli Mücadele için ailesini Türkiye'ye getirdiğini belirtti.

125 bin lirayı alıp yarışmadan çekildi

Yarışmada ise 11'inci soruya kadar gelmeyi başaran Birsen Aksoy, "Hangi aktör Oscar ödülünü oyuncu olarak değil, yapımcı olarak kazanmıştır?" sorusuna yanıt vermeyip, 125 bin lirayı alarak yarışmadan çekildi.

Sitene Ekle