BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  MEDYA

Kim gazeteci kim yandaş! Süleyman Özışık yazdı

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, bugünkü yazısında medya dünyasında eksik olmayan yandaş-gazeteci tartışması üzerine yankı uyandıracak bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık'ın bugünkü yazısı yeni bir tartışmanın fitini ateşleyecek. Kendisine yönelim "Yandaş" suçlamasına yönelik yanıt verdiği bugünkü yazısında, kimlerin başka partilere nasıl hizmet ettiğini, "Kim gazeteci, kim yandaş?" başlıklı köşesinde kaleme aldı.

Ahmet Hakan'ın zina konusunda CHP'ye adeta danışmanlık hizmeti verdiğini yazan Özışık, daha sonra isim vermeden Yeni Çağ gazetesinin yazarları hakkında şu ifadelere yer veriyor:

KENDİLERİNE "TARAFSIZ" DİYORLAR (...)"Yeniçağ isimli gazetenin yazarlarına lütfen ama lütfen şöyle bir göz atın. Adamlar Meral Akşener'in mitinglerini takip etmekle kalmıyor. Düşmüşler Akşener'in peşine, beraber sinema, tiyatro, opera, bale ne varsa gezip duruyorlar.
"Akşener'le sinemada buluştuk ve izlediğimiz filmden anladık ki İYİ Parti iktidara çok yakın"dan başka yazdıkları bir şey yok.
Mesele Erdoğan'dan veya Bahçeli'den açılınca âdeta hortlak görmüşe dönmeleri de başka bir konu. Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "AKP genel başkanı", Bahçeli için ise "MHP Müdürü" diyerek kendilerini tatmin ediyorlar.
Bu arkadaşlar da kendilerine "tarafsız gazeteci", bize "yandaş yalaka" diyor.
Sözcü gazetesindeki yazar çizer takımının da onlardan eksik kalır yanı yok.
"Ben PKK'nın yerinde olsam ramazan ayında saldırırım" diyen de bu gazetede, AK Partililere "Bidon kafalı", "Göbeğini kaşıyan adam" diye her türlü hakareti eden de...
Hele içlerinde şizofrenik ruhlu biri var ki inanamazsınız.
Çevreden duyduğu ne kadar manyakça dedikodu varsa köşesinde toplayıp okurlarına yazı diye sunuyor. Hepsini gerçekmiş gibi yazdıktan sonra yazının sonuna, “Acaba doğru olabilir mi?” diyerek kenara çekiliyor.
Her iki-üç yazasından birinde "Fuat Avni"cilik oynamayı da ihmal etmiyor.
"Saray'a yakın bir kaynağım var" deyip duruyor. Evi saraya yakın olan birinden bahsediyor herhâlde! Çünkü Saray dediği yerde kendisini adam yerine koyup konuşacak kimsenin olmadığı aşikâr."

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı