BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14
HABER /  GÜNCEL

Kim bu Tahşiyeciler? Mehmet Doğan kim?

Cemaat medyasına dün düzenlenen operasyonda gündeme gelen 'Tahşiyeciler' adlı grup kim?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- "Tahşiyeciler" diye anılan Nurcu gruba "iftira, sahte delil kumpas kurmak" gerekçesiyle cemaate düzenlenen operasyon gündeme bomba gibi düştü.

Peki bu kim bu Tahişyeciler? Tahşiye ismi nereden geliyor? Fethullah Gülen'in 2009 yılında hedef gösterdiği iddia edilen konuşmasından sonra cemaat medyasında "El Kaide yanlısı" olarak tanıtılan Tahşiyecileri ne kadar tanıyoruz? 

YAYINEVİNİN ADI

"Tahşiye" aslında yayınevinin ismi. Bu hareketin bağlı olduğu yayınevinin resmi adı aslında. Tahşiye diye bir isim bugün Türkiye'de tescilli olarak sadece bu yayınevinin ismi var.

RİSALE-İ NUR HAREKETİNİN BİR KOLU

Risale-i Nur hareketinin bir kolu olarak bilinen Tahşiyecilerin lideri emekli imam Mehmet Doğan. Doğan Bediüzzaman’ın talebesi Hulusi Bey’in öğrencisi ve aynı zamanda varisi.

Doğu'da Molla Muhammed olarak anılan Mehmet Doğan, Fethullah Gülen'in çeşitli fikirlerine karşı çıkışı ile bilinen bir emekli imam. 

GÜLEN'E DİNLER ARASI DİYALOG ELEŞTİRİSİ

Mehmet Doğan ile Gülen grubu arasındaki temel sıkıntı Risalelerin okunmasında yaşanıyor. Mehmet Doğan, Said-i Nursi'ni eseri olan Risale-i Nur'daki bazı cümlelere ters anlam veren Gülen ve ekibiyle ilmi olarak mücadele ediyordu. Bu mücadelesini "Reddü'l evham" serisiyle kitaplaştırdı.

Doğan, Gülen grubunun Said-i Nursi'nin mesajlarının çarpıtıldığını savunuyor.. Doğan 2005'te yazdığı kitapında Gülen'e yönelik eleştirileri açık bir dille yazdı  Doğan, özellikle dinler arası diyalog olarak adlandırılan uluslararası projelere muhalefetiyle tanınıyor.

Nur hareketinin kolu Tahşiyecilerin lideri 66 yaşındaki Mehmet Doğan, geçtiğimiz aylarda haklarındaki ithamlarla igili savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

22 Ocak 2010'da Türkiye çapında El Kaide bağlantılı yerlere düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış ve 17 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınan Tahşiyecilerin lideri 66 yaşındaki Mehmet Doğan ise "Gözümde yüzde doksan oranında görme kaybı var. Ayrıca MS hastasıyım başkasının yardımı olmadan hareket dahi edemem. Şimdiye kadar örgüt kurmadım da 66 yaşından sonra mı örgüt kuracağım" diye konuşmuştu.