BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Kim bu esrarengiz kadın

Kim bu Fatma Cengiz? İbrahim Şahin'e kendini TSK'da memur olarak tanıtan esrarengiz kadın bakın ne çıktı.

Abone ol

İbrahim Şahin'e, kendisini Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda memur diye tanıtan ve Şahin'i, "Seni komutanlarla görüştürüyorum" diye kandıran Cengiz, yerel bir gazetenin yazarı çıktı. Cengiz'in bu oyunu kimin adına ve hangi amaçla oynadığı ise belirsiz.

Fatma Cengiz, Ergenekon soruşturmasının 11. dalgasında Kayseri'de tutuklandı. Kamuoyu, onun adını, yine Ergenekon tutuklusu eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'in savcılık ifadeleri ile duydu.

Ergenekon tutuklusu eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'e göre Cengiz, kendisini "TVK" adı verilen özel hattan üst düzey komutanlarla görüştürüyor ve ona komutanlardan gelen emirleri iletiyordu.

Görüşmelerin içeriği ise yeni kurulacak terörle mücadele birimiydi. Oysa Cengiz'in Şahin'e söylediği gibi Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda memur olmadığı ortaya çıktı.

Şahin'in Talat Paşa diye görüştürüldüğü kişi ise 29 yaşındaki işsiz Fahri Kepek.

Peki tüm bu organizasyonu yapan Fatma Cengiz kim? Sonraki sayfada?

[PAGE]



Aslen Yozgatlı olan Cengiz, yıllar önce geldikleri Kayseri'de annesi ve kardeşiyle birlikte yaşıyordu.

Kayseri'de "Çerkez Fatma" lakabıyla tanınan Cengiz, yerel bir gazetede köşe yazarlığı ve bir radyoda siyasi yorumlar yapıyordu.

Nişanlısı askerdeyken şehit olan Cengiz, yakınlarına göre bu olaydan sonra milliyetçi gruplarla yakınlaştı.

Kayseri'de Ermenilerin en çok hangi bölgede yaşadığıyla ilgili araştarmalar yapan Cengiz, iddiaya göre Türki Cumhuriyetler'inden çok sayıda kişiyle görüşüyordu.

Komşuları, Cengiz'in değişken davranışlar sergileyen dengesiz biri olduğunu iddia ediyor.