BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95

Kilo vermek için günde kaç öğün yemeliyiz?

Kilo vermek için günde kaç öğün yemeliyiz?

Diyet yaparken cevap vermekte zorlandığımız sorulardan biri de bu. Öğün atlamayı zayıflama yolu olarak düşündüğümüzde karşımıza daha çok ama küçük öğünler yememiz gerektiğini söyleyen uzmanlar çıkıyor peki hangisi doğu? Günde kaç öğün yiyerek zayıflarız?

Kilo vermek için günde kaç öğün yemeliyiz?

Günde kaç öğün yemek yemelisiniz: Üç mü, beş mi, altı mı? Bugün beslenme dünyasındaki en tartışmalı konulardan biri budur. Diyetisyenler ve beslenme uzmanları pek çok farklı beslenme programı oluşturabilirler. Peki, kilo vermek isteyenler için en iyi program hangisi? Konuyla ilgili kesin bir görüş birliğine varılmamış olsa da beslenme uzmanları bugünlerde günde 5 veya 6 öğün yenmesini tavsiye ediyorlar.

Kilo vermek için günde kaç öğün yemeliyiz?

Çok sayıda öğün metabolizmayı hızlandırıyor. Günde beş veya altı öğün yemenin pek çok avantajı olduğu kesin. Bunlardan ilki metabolizmayı hızlandırması. Daha hızlı bir metabolizma yağ birikmesini önler. Uzun süre hiçbir şey yemediğinizdeyse vücutta yağ birikmeye başlar. Başka bir deyişle fazla miktarda yiyecek içeren birkaç öğün tüketmek vücudun yağ depolamasına neden olur. Bu, vücudun yemek bulamama gibi bir durumda kullanmak için enerji depoladığı bir mekanizmadır.

Kilo vermek için günde kaç öğün yemeliyiz?

Öte yandan sık sık yemek yediğinizde insülin üretimi daha iyi düzenlenir. Enerji tüketildiği ve gün içinde sık sık yenilendiği için yağ birikmez. Bu da kilo vermenin ve sağlıklı olmanın anahtarıdır. Bir de egzersiz yapmayı unutmayın, yeter.

Kilo vermek için günde kaç öğün yemeliyiz?

Atıştırma isteğini kontrol altında tutmak Gün içinde zaman zaman bir şeyler atıştırma isteği duymamız sağlıklı bir şekilde beslenmemizi zorlaştırır. Diyete girdiğinizde, kilo vermeye çalışırken canınız bazı şeyleri yemeyi daha fazla isteyebilir. Sonuçta hüsrana uğrayıp sağlıksız yemek yeme alışkanlıklarınıza geri dönebilirsiniz. Bazen gerçekten açlık hissettiğiniz için bazen de sıkıntıdan bir şeyler atıştırmak istersiniz. Gün içinde az ama sık yemek yemek “duygusal açlığı” azaltabilir. Hatta sık sık bir şeyler yiyeceğiniz yeni beslenme programınız katı diyetler gibi değildir; arada bir, bir şeyler atıştırmanız mümkündür.