BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  SAĞLIK

Kilo neden veremiyorum diyorsanız eğer...

Diyet ve spor yaptığınız halde kilo veremiyor musunuz? O zaman Diyetisyen Neslihan Aktepe'nin cevapla.tv'ye verdiği önerileri mutlaka dikkate alın.

Abone ol

Neden kilo veremiyorum diyenlerden misiniz? Diyetisyen Neslihan Aktepe, sorusunu "Kilo vermeyi engelleyen nedenleri nelerdir?" cevapla.tv'ye yanıtladı:

"Kilo veremiyorsunuz çünkü bir uzman yardımı almadınız büyük olasılıkla ve Kan tahlili yaptırmadınız. O yüzden de boş yere çabalayıp duruyorsunuz.  Hemen kan tahlili yaptırın. Belki de sizde insülin direnci, demir eksikliği, yüksek şeker, tiroit bozukluğu vardır... Bir doktora başvurmadan, muayene ve kan tahlili olmadan diyette ısrar etmek gereksiz bir çaba olabilir. Gücünüzü ve hevesinizi tüketebilir.

HANGİ TAHLİLLER YAPTIRILMALI?

Homa İnsülin direnci testi yaptırın: Şeker, karbonhidrat, tatlı-unlu mamulleri yakıp yakamadığınızla ilgili bilgi verir. Kanda demir düzeyini ölçtürün: Kansızlık, sürekli bir açlık hissi ve halsizlik için ipucu verebilir. Düşük kan şekerihipoglisemini kontrol ettirin: Ağır yemekler ve tatlılardan 2-3 saat sonra daha da acıkıp yemeğe, tatlılara, hamur işlerine önlenemez saldırışınızın bir nedeni olabilir. Tiroit bezinin az çalışması yani hipotiroidi var mı diye kontrol ettirin: Az yeseniz bile bir türlü yağlanmanın önüne geçememenizin nedeni olabilir."