BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL

Kilis'te sınır karakoluna hain saldırı! Şehitler var

KİLİS 'in Süngütepe Köyü'nden son dakika saldırı haberi geldi. Süngütepe sınır Karakoluna teröristlerce saldırı düzenlendi. TSK, bir askerin Afrin'de çatışmada, bir askerin de Kilis'e yapılan saldırı sonucu şehit olduğunu duyurdu.

Abone ol

Türkiye'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı operasyonu devam ederken Kilis'ten bir son dakika saldırı haberi geldi. Kilis'te bir sınır karakoluna teröristlerce saldırı düzenlendi.

Süngütepe Sınır Karakolu'na saldırı gerçekleştirildi.

2 ASKER ŞEHİT: TSK, bir askerin Afrin'de çatışmada, bir askerin de Kilis'e yapılan saldırı sonucu şehit olduğunu duyurdu.

Saldırı saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Burseya Dağı eteğindeki Süngütepe Hudut Bölüğüne bağlı İlhami Hardal Piyade Hudut Karakolu’na tanksavar atışı ile saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda Burseya Dağı'nın eteklerinde yer alan eski adı Saatli Karakolu olan binanın nöbet kulesi isabet aldı. Karakolda 2'si ağır olmak üzere 6 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine getirildi.

TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, bir kahraman silah arkadaşımız PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada, bir kahraman silah arkadaşımız da Kilis hudut bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olmuştur.''

UZMAN ÇAVUŞ ALİ YILMAZ ŞEHİT OLDU

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) şehit oldu. Şehidin, Isparta merkez Batıkent Mahallesi’nde oturan ailesine şehadet haberi verildi. Bekar olan 2015 yılında uzman çavuşluğa başlayan Ali Yılmaz’ın Bitlis’te görev yaparken Afrin’deki operasyona katıldığı belirtildi.