BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL

Kilis'e düşen roketatar mermisi can aldı

DEAŞ'ın Suriye'den attığı roketatar mermisi Kilis'teki bir camiyi vurdu. Yapılan saldırıda yaralananların olduğu belirtilirken roketatar mermisinin isabet ettiği caminin Kilis Valiliği'ne 100 metre uzakta olduğu kaydedildi.

Abone ol

SURİYE'den atılan roketatar mermisi Kilis'te bir caminin avlusuna düştü. Saldırıda 1 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi yaralandı. Kilis'te dün sabah da düşen roketatar mermileri nedeniyle 16 kişi yaralanmıştı. Kentte 18 Ocak'tan bu yana 45 roketin düştüğü, toplam 16 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Suriye’den ateşlenen Katyuşa roketatar mermisi dün akşam saatlerinde Tekke Camisi’nin avlusuna düştü. Şiddetli patlamada 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

16 KİŞİ YARALANDI

Kilis kent merkezine dün saat 10.40’ta Suriye’den atılan 2 roketatar mermisinden biri bir evin çatısını delerek içerde, diğeri bir başka evin bahçe duvarında patladı. Patlamalarda aralarında 6 kişi şarapnel parçalarının isabet etmesi, 10 kişi de sinir krizleri geçirdiği için hastaneye kaldırıldı.

ROKET CAMİYE DÜŞTÜ; 1 ÖLÜ, 10 YARALI

Kentte halk bu olayın şokunu atlatmadan dün saat 18.10’da cami avlusunda büyük bir patlama meydana geldi. Suriye’den atılan roketin cami bahçesine düşmesiyle meydana geldiği sanılan patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Patlamada cami ile çevresindeki ev ve işyerleriyle araçlar hasar gördü. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri ambulanslarla yaralıları hastanelere taşırken, güvenlik güçleri de vatandaşları bölgeden uzaklaşmaları yönünde uyardı.

KENTTE GERGİN ANLAR

Patlama sonrası bölgede toplanan kalabalık Kilis Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık dağılmayınca polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Gruptakiler ise müdahale sonrası güvenlik güçlerine taş atarak karşılık verdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TOPLANTI YAPTI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara ve Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger de bugün kentte toplantı yaptı.