BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kilis'te ölü sayısı yükseldi işte bölgeden son haberler

KİLİS'te IŞİD'in attığı roket yüzünden yaralanan bir çocuk hayatını kaybetti. Suriye tarafından atılan roket mermileri sonucu Kilis'te ölenlerin sayısı 18'e yükseldi

Abone ol

Kilis'te, geçen cuma günü Suriye tarafından atılan katyuşa roketatar mermisinin düşmesiyle ağır yaralanan Suriye uyruklu 14 yaşındaki Muhammed İdisa, tedavi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitirdi. Böylece kentte ölenlerin sayısı 18’e yükselmiş oldu.

Geçen cuma günü IŞİD denetimindeki Suriye'nin Bab bölgesinden atılan katyuşa roket atar mermilerinin düştüğü Kilis'in Mehmet Rıfat Kazancıoğlu Mahhalesi'nde 63 yaşındaki Hatice Evran, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde 41 yaşındaki Abdullah Kaçan ve 14 yaşındaki Mahmut Emre Arslan yaşamlarını yitirmişti. Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne düşen mermiler nedeniyle 3 kişi de yaralanmıştı.


Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören yaralılardan Suriye uyruklu 14 yaşındaki Muhammed İdisa, bu sabah doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak öldü. Muhammed İdisa'nın yaşamını yitirmesinin ardından 18 Ocak gününden bu yana Suriye'den atılan roketlerle ölenlerin sayısı, 7'si Suriyeli olmak üzere 18'e yükselmiş oldu.

YALÇIN AKDOĞAN'IN TOPLANTISI SIRASINDA PATLAMA

Kent merkezinde patlayan mermiler 5'i Suriyeli 18 kişinin ölümüne, 62 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Önceki gün sabah saatlerinde 2, akşam saatlerinde ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın kentte olduğu sırada atılan 3 roketatar mermisi 1 kadının ölümüne, 26 kişinin yaralanmasına neden oldu. Bu patlamalarla birlikte tedirgin olan yüzlerce kişi tepki için Valilik önüne yürüdü.

TÜM ETKİNLİK VE YÜRÜYÜŞLER YASAKLANDI

Kilis Valiliği'nin geçen Cuma günü 1 ay süreyle tüm etkinlik ve yürüyüşleri yasakladığı kentte, güvenlik güçleri protesto yürüyüşü yapanları basınçlı su ve biber gazlı müdahale ile dağıttı. Geç saatlere kadar süren olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülenler, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

KİLİS'TE AĞIR BİLANÇO

Kilis'e yılbaşından bu yana Suriye'den atılan 50'ye yakın roket ve havan mermisi düştü. Bu olaylarda 18 kişi yaşamını yitirdi, 50'den fazla kişi yaralandı. 

Halep'in kuzeyinde kayıplar veren terör örgütü IŞİD, ocaktan bu yana  Kilis'e roketli ve havanlı saldırılar düzenledi. Savaşın ilk günlerinden beri  Suriyelilere kucak açan Türkiye'nin güneydeki en uç noktalarından Kilis, son  dönemlerde Suriye'den atılan roket mermileriyle gündeme geldi.

Söz konusu olayların ilki 18 Ocak'ta gerçekleşti. Suriye'den ateşlenen  3 roket mermisinden 2'si boş araziye düştü, birisi 4 okulun bulunduğu okullar  bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet etti. Olayda, okul hizmetlisi  Ayşegül Polat (25) yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. Yaralanan 12 yaşındaki  Gülten Canpolat, 11 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Suriye'den atılan bir başka mermi de 23 Ocak'ta Karaali Mahallesi  Türbedar Sokağı'ndaki 2 katlı bir evin girişine isabet etti. Evin giriş katının hasar gördüğü patlamada, biri çocuk 2 kişi yaralandı. Kentte toplantı ve gösteri yürüyüşleri, 30 gün süreyle yasaklandı.