BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

Kilis ve Gaziantep'ten son haber Suriye'den roket atıldı!

KİLİS'e Suriye tarafından 3 roket mermisi atıldı. Bölgeden gelen son dakika haberlere göre, sınır güvenliği için bugün Kilis'e askeri sevkiyat yapılıyordu.

Abone ol

Bugün Kilis ve Gaziantep'ten peş peşe Suriye'den saldırı haberi geldi. Kilis'ten gelen son dakika haberlere göre, saat 11.45 sıralarında Suriye'den atılan roket mermileri, Mücahitler Mahallesi'ne düşerek patladı. Patlama ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Kilis'in güneyindeki çatışma bölgelerine bu sabah sevk edilmek üzere ani müdahale birlikleri konuşlandırılmıştı. Bölgedeki askeriyelerden sınır bölgelerine takviye yapıldı.

GAZİANTEP'E HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinin kontrolünü sağlamak için IŞİD ile ÖSO mensupları arasında çatışmalar birkaç günden beri aralıklarla sürüyor. Sabah erken saatlerde çatışmalardan seken 2 havan mermisi, Gaziantep'in Karkamış ilçesine bir camiye ait lojmanın bahçesine düştü.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Elektrik tellerinin isabet aldığı, can kaybının yaşanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri, mahalleyi giriş çıkışları kapattı. İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Belediye hoparlörlerden vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda anons yapıldı.

BÖLGEDEKİ YPG HEDEFLERİ VURULDU

Askeri kaynaklar, son birkaç gündür Suriye tarafından havan mermilerinin atıldığını ve sınır birliklerinin de anında karşılık verdiğini kaydetti. Öte yandan, edinilen bilgiye göre bölgedeki bazı YPG hedefleri de topçu atışıyla vuruldu.