BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
GÜNCEL

Kilis şehir merkezine roket atıldı: Yaralılar var!

Suriye'nin Afrin kenti kırsalındaki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen bir roket, Kilis şehir merkezindeki Cumhuriyet Caddesinde bulunan tarihi yapıdaki lokantaya düştü. Olay yerine ihbarla çok sayıda sağlık ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Terör örgütü mevzilerinden ateşlenen bir roket, Kilis kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi yapıdaki restorana isabet etti. Akşam saati olması nedeniyle restoranda bir çok müşteri ve çalışan olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, terör örgütü PYD/PKK'nın roketli saldırısına ilişkin, "Atılan 2 roket, bir ev ile bir lokantaya isabet etti, 4 kişi yaralandı" dedi. Tekinarslan, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Afrin'deki teröristlerce kent merkezine yönelik roketli saldırı düzenlendiğini hatırlattı.

ROKET RESTORANIN ÇATISINA DÜŞTÜ

DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, Kilis'teki son dakika haberini canlı yayında anlattı:

"Restoran iki katlı, ancak roketten dolayı restoranın tabanına kadar kaldı. Akşam saati olması nedeniyle restoranda çok sayıda müşteri ve çalışan bulunuyordu. Olay yerine çok yakın bir mesafede bulunuyorduk. Biz de haber turundan dönmüştük. İçeride de basın mensubu arkadaşlarımızın olduğu duyumunu aldık. Ancak hem bu konuda hem de yaralı sayısı hakkında resmi açıklama yapılmadı. Roket restoranın çatısına düştü. Restoran çalışanlarından iki kişi yaralandı, ambulansla hastaneye götürüldü. Roketin düştüğü yer tam şehrin merkezi, valiliğe çok yakın bir yerde. Şehrin ana caddesinin üzerinde bir restorandı. İtfaiye ekipleri park halindeki araçlardan ve izleyen vatandaşlardan dolayı olay yerine ulaşmaya çalışıyor. Roketin isabet ettiği restoranda Vali ve Belediye Başkanı ile ilgili polis inceleme yapılıyor."

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Kilis’te atılan 2 roketli saldırıya Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından misli ile karşılık verilerek, terör örgütü PKK/PYD mevzileri vuruldu. Akşam saatlerinde Afrin’deki terör örgütü PKK/PYD bölgesinden atılan iki roket kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi ile Ahmet Rasim Caddesi üzerindeki bir eve istibat etmesi sonucu 5 kişi yaralandı. Olayın hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından fırtına obüs, Çok Namlulu Roketarlar (ÇNRA) tarafından PKK/PYD hedefleri vurularak imha edildi.

Sitene Ekle
Etiketler