BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  GÜNCEL

Kılıç'tan protestocu üniversiteliye jest

Bakan Kılıç, kendisine yumurta atmak isterken gözaltına alınan üniversiteli Emre Ersel ile görüştü.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adana Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na yaptığı ziyaret sırasında kendisine yumurta atma girişiminde bulunan Emre Ersel E.'ye büyük jest yaptı.

Bakan Kılıç, polisin yaka paça gözaltına aldığı Emre'yi karakoldan aldırıp baş başa bir saat görüştü.

KARAKOLDAN ALDIRDI

Protesto girişiminde bulunan Emre hakkında Adana Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi alan Bakan Kılıç, Emre'nin karakolda gözaltında tutulduğunu öğrenince Emre'nin serbest bırakılmasına ancak arzu etmesi halinde kendisi ile baş başa görüşmeyi istediğini bildirdi. Emre'nin de görüşmeyi kabul etmesi üzerine protestocu öğrenci Bakan Kılıç'ın aksam yemeğini yediği restorana getirildi.

YURTTAN ATILMASINA İZİN VERMEDİ

Protestocu öğrencinin kendisi gibi Karadenizli olduğunu öğrenen Kılıç, Emre ile karşılaşması sırasında 'Seni buraya Bakan olarak değil, ağabeyin olarak çağırdım" dedi. Kılıç protestocu öğrenciyi karakoldan aldırmakla kalmadı, protestocu Emre'nin yurttan atılmasına da izin vermedi.

burun.20130304153815.jpg

Yumurta atmak isterken gözaltına alınan genç burnundan tutularak götürülmüştü


BABASIYLA 3 GÖRÜŞME YAPTI

Bakan Kılıç ile protestocu öğrenci Emre'nin görüşmesi bir saat sürdü. Bakan Kılıç, Emre'ye yemek teklifinde bulundu ancak Emre sadece çay içmekle yetindi.

Emre ile dertleşmek, empati yapmak ve onu anlamak için üniversiteli genci yanına getirttiğini belirten Bakan Kılıç, Emre'nin babasıyla da bu süre içinde 3 telefon görüşmesi yaptı. Cep telefonunda Emre'nin babasını arayan Bakan Kılıç, Emre'nin de babası ile görüşmesine tanıklık etti.

bakan.jpg

Emre'nin babasına 'oğlunuzu eyleme zorlayanların amacı onu yurttan attırmak, burs ve kredisini kestirmek, yazık değil mi?" diyen Bakan Kılıç, Ankara'da ikamet eden Emre'nin babasına "Endişe etmeyin onu çağırıp konuşacağım ve serbest bırakılacak. Ama siz de ilgilinizi esirgemeyin" diye güvence verdi. Emre'nin ailesi de Kılıç'a gösterdiği anlayış sebebiyle teşekkür etti.

AYKIRI DÜŞÜNENLERİN DE BAKANIYIM

Bakan Kılıç, Emre ile görüşmesinin bazı gazeteler tarafından yanlış bir şekilde çarpıtılması üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz hiçbir gencin yurttan veya okullardan dışlanmasını istemeyiz. Yurttan atmak ne demek? Ne yapacak o genç sokakta? Ama özgürlük sloganı atanların başkalarının özgürlük alanına yönelik saldırıları da demokrasiyle izah edilemez. Ben Emre'ye zaman ayırdım. Onu dinledim. Ona değer verdim. Sadece benim gibi düşünenlerin değil, aykırı düşünenlerin de bakanıyım. Bakanı değil, aslında abisiyim. Emre ile Bakan- öğrenci formatında değil, abi kardeş gibi konuştum. YÖK Yasasına yönelik itirazları vardı.

EVRİM TEORİSİ TARTIŞMASI

Bunlar sorun değil, o taslakta benim de itiraz ettiğim hususlar vardır dedim. Kız arkadaşı evrim teorisine karşı oluşumuzu eleştirdi. Kâinatı ve insanı yoktan yaratan Allah. Allah insanı yaratmaktan aciz değil ki, atamız maymun olsun dedim. Emre'yi yanıma alıp konuşmakla doğru olanı yaptım. Dinlemez, anlamaz veya istismar ederse bu kendi bileceği iştir."