BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine CHP'den bir olay açıklama daha!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazoğlu’na yönelik sözlerine ilişkin, "Söyleniş amacının dışında bir yorumla ele alınıyor" yorumunu yaptı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Semra Ramazanoğlu hakkındaki sözlerini değerlendiren Haluk Koç, "Sayın Genel Başkanımızın dün ifade ettiği cümle üzerine fırtınalar kopartılıyor. Muammer Güler’in Reza Sarraf’a söylediği cümleyi kullandı. Niye aklınıza hemen başka şeyler geliyor. Aklınızda hep o var da onlar. Muammer Güler’le Reza Sarraf arasındaki ilişkiyi nasıl açıklayacaksınız?" ifadesini kullandı.



"TERTEMİZ BİR YAVRULAR BİR SAPIĞIN ELİNDE"

Ensar Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarına değinen Koç, "9-10 yaşındaki çocuklarımız Karaman’da cinsel istismara uğradı. Buradan bütün halkımıza, özellikle AKP’ye oy veren muhafazakar insanlarımıza seslenmek istiyorum. Ben muhafazakarım, insanımızın vicdanına söylüyorum, 9-10 yaşındaki çocuğumuza cinsel istismar reva mı? O çocuklar hepimizin. Çocuk istismarcılarıyla el ele gezen siyasi parti bugün siyasi ahlaktan bahsedebilir mi? Bu çocuklar senelerce tacize uğruyor. Tertemiz yavrular bir sapığın elinde. Bu ortaya çıkanlar, gerisini bilmiyoruz. İlin valisi bu sapıkla fotoğraf çektiriyor. CHP bu olayın üzerine gitmeyecek mi? Meclis’te araştırma önergesi verdik, AKP’nin oylarıyla reddedildi. Takı kuyruğuna girmişler gibi kutladılar, neyi kutluyorsunuz? Yazıktır, günahtır. Bütün bu sürece göz yuman AKP iktidarı, hiç gürültüye bakmayın, AKP iktidarı sorumludur. Niye aileden sorumlu bakanı ön plana alıyoruz. Kendi sorumluluk alanında ve bu vakfa kötülük gelmesin diye istismara uğrayan çocukları değil, bu vakfı savunduğu için eleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"Sayın Genel Başkanımızın dün ifade ettiği cümle üzerine fırtınalar kopartılıyor. Muammer Güler’in Reza Sarraf’a söylediği cümleyi kullandı. Niye aklınıza hemen başka şeyler geliyor. Aklınızda hep o var da onlar. Muammer Güler’le Reza Sarraf arasındaki ilişkiyi nasıl açıklayacaksınız? Orada bu ifade önünde siper oldum, önünde paspas olurum anlamına gelirken, siz buradan bir cinsi anlam çıkartıyorsunuz. Sizin kafanız tümden bozulmuş. Tümden ayarlarınız bozuk. Sema Hanım, aileden sorumlu bakan hanım, çocuk istismarcılarının önünde kendini siper etmiştir. O sözleriyle bunu söylemiştir. Söyleniş amacının dışında bir yorumla ele alıp, siyaseti gerim gerim gerip CHP’nin Genel Başkanını, CHP’nin tüzel kişiliğini, tümünü töhmet altında bırakıyorlar."

Koç, "Durumdan vazife çıkartan müsvedde de konuşuyor havaalanında. Takip listesinden çıkarmış. Bak Binali’yi hazırlıyorlar, sen önüne bak önüne. Sen yolcusun. Otur da koltuğunun ayaklarını sağlamlaştır. Gidiyorsun, Ahmet Bey. İki güne bir tekzip ediyor seni üst akıl" ifadelerini kullandı.