BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun sözleri CHP'liyi korkuttu

Sabah yazarı Mahmut Övür, CHP Genel Merkezi'nde il başkanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun tartışılan sözlerini köşesine taşıdı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki sert sözleri gündemdeki yerini koruyor.

Son kurultaydan bu yana tansiyonu yükselten çıkışlarla dikkat çeken Kılıçdaroğlu, CHP'li siyasetçileri de ürkütmüş.

Sabah yazarı Mahmut Övür, Kılıçdaroğlu'nun tartışılan açıklamalarını  'Bir CHP'li olarak korktum' başlıklı yazısında değerlendirdi.

Kurultay delegesi ve eski bir belediye başkanı olan ismini vermediği bir CHP'li siyasetçinin Kılıçdaroğlu ile ilgili tespitlerini köşesine taşıyan yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

"VALİLERİ DİNLEMEYİN TEPKİNİZİ YÜKSELTİN"

"Eski başkan, birkaç gün önce CHP Genel Merkezi'nde il başkanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun şu sözlerini tehlikeli buluyor:

"Duyduğumda inanamadım. O gün genel başkan toplantıya katılan yaklaşık 50 il başkanına açık açık şöyle bir talimat verdi: 'Gittiğiniz illerde valileri dinlemeyin, tepkinizi yükseltin.' Bu kan dökmeden sözünün devamı gibi. Ben 70'leri yaşayan bir CHP'li olarak korktum.
Ecevit'e suikastın yapıldığı o günlerde bile CHP sağduyusunu bu kadar kaybetmedi. Durum hiç iyi değil, tehlikeli bir gidiş var."

Kuşkusuz şehit cenazelerinde gösterilen tepkiler hele bir merkezden yönetiliyorsa vahim ama ondan daha vahim olanı CHP genel başkanının tepkisi ve bunu CHP siyaseti haline getirmesi. Oysa çok eskilere gitmeye gerek yok, daha 2012'de AK Parti hükümetinin üyeleri Cemil Çiçek ve Taner Yıldız gibi önemli isimlere de şehit cenazelerinde sert tepkiler gösterildi. Kimse de kalkıp, buna karşı "kendi güvenliğimizi kendimiz alırız" demedi ve bir tezgâhtan söz etmedi.

GERÇEK SUÇLULARI GİZLİYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve yönetimi, iktidar alternatifi olması gereken CHP'yi, eski CHP'lilerin deyimiyle HDP'lileştiren bir noktaya getirerek iktidara muhalefet etmekle "düşmanlık" etmeyi birbirine karıştırdı.
Bu yüzden CHP'yi yönetenlere göre, terörden, Suriye meselesine her konuda tek "suçlu" iktidardı. Aslında CHP yönetimi bu tavrıyla gerçek suçluları gizliyor, onları masumlaştırıyor. Bu çok tehlikeli bir siyaset."