BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlunun mal varlığı

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, mal varlığını ve İstanbul projelerini anlattı. Kılıçdaroğlu Topbaş'ın peşini de bırakmayacak.

Abone ol Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da biri Erenköy'de olmak üzere iki evinin olduğunu söyledi. "Ankara'da iki evim var" diyen Kılıçdaroğlu, yine Ankara'da iki kooperatif üyeliğinin olduğunu kaydetti.

Burhaniye'de de bir kooperatif üyeliği olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, mal varlığı olarak eşine aldığı bir pırlanta yüzüğün olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu ayrıca Tunceli'de annesinin oturduğu ve babasından miras olarak kalan bir daire olduğunu kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI

"Aklımdan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı geçmiyordu, kamuyounda ismim ön plana çıkınca böyle bir karar alındı" diyen Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlı'ğını düşünmediğini söyledi.

"Ben son dakika adayı değilim, yapılan anketler sonucunda aday olarak gösterildim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, rakibi Kadir Topbaş ile ilgili yolsuzluk dosyalarını da zamanı gelince açıklayacağını söyledi.

Kampanya sırasında öncelikli olarak İstanbul halkına projelerini anlatacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra ise yolsuzluk dosyalarına sıra geleceğini kaydetti.

İSTANBUL'DA YOLSUZLUK İDDİALARI

"Bu dosyaların olduğunu Kadir Topbaş da biliyor. Biz önce İstanbullulara sorunları anlatıp, sorunlarını çözümünü sunacağız. Yolsuzluk dosyaları ondan sonra" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Topbaş'ın yolsuzluk dosyalarının ses getirecek dosyara olduğunu ve bu dosyaların Şaban Dişli ve Dengir Mir Mehmet Fırat ile ilgili açıklanan dosyalar kadar önemli olduğunu kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadir Topbaş kabul ederse TV'de tartışmaya hazırım. İddiaları ve belgeleri ortaya koyarım. Sayın Topbaş tartışalım derse tartışırız. Dosyalar ile ilgili bir zamanlama söz konusu tabi. Önce varoşlara gidelim. Ondan sonra açıklayacağız" dedi.

SADAKA KÜLTÜRÜ

Varoşlara gidip "Bize niye oy ver miyorsunuz?" diye soracağız diyen Kılıçdaroğlu, türbanlı insanlarla bir sorunlarının olmadığını belirtti.

"Sadaka kültürünü ortadan kaldıracağız. Ailede kadını baz alacağız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlığını kazanması durumunda kadınlara banka aracılığıyla maaş vereceklerini kaydetti. Soyal devlet ilkesi sorumluluğu
PKK İDDİALARI

Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde "PKK'lıları işe aldı" suçlamalarına da cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, "SSK Genel Müdürlüğü dönemimde 'Kurumda PKK'lıları çalıştırıyorlar' diye haber yaptılar. Bunlar doğru değil. Bugüne kadar ne Bakanlık, ne Başbakanlık ne Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu raporlarında böyle bir iddia yok. Bu nereden çıktı. Çalışma Bakanı Necati Çelik, göreve gelir gelmez beni görevden aldı. Ben de Danıştay'a dava açtım. Dava açınca da Akit gazetesi böyle bir haber yaptı. Ben de bunun üzerine dava açtım, ve davaları kazandım" diye konuştu.

İşin perde arkasını da anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu işin arkası ne? Her kamu kuruluşu ve özel kuruluşlar yüzde 2 eski hükümlü çalıştırmak zorunda. Biz de eski hükümlü almak için bir sınav açtık. İlan verdik. Kazanan adaylar gelip işe giriyor, bu yasal hakları. Bu kişiler içinde her örgütten insanlar var. Kaldı ki ben bu sınva açmadım diye, bana ceza yazıldı" dedi.