BIST 9.751
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı çatışma çıktı

ARTVİN Ardanuç'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya ateş açıldı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'e giderken, Ardanuç İlçesi yakınlarında ateş açıldı.

1 ASKER ŞEHİT

Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Silahlı saldırıda 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı.

ROKETLİ SALDIRI YAPACAKLARDI

Konvoya roketli saldırı hazırlığı farkedildiği için çatışma yaşandığı öğrenildi. CNN Türk muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre CHP konvoyuna roketle atış yapmaya çalışan bir terörist korumalar tarafından vuruldu.

ALA: SALDIRIYI KESİN OLARAK PKK YAPTI

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ala, saldırıyı kesin olarak PKK'nın yaptığını belirterek, "Bu saldırı tüm ülkeye yapılmıştır" dedi.

ÖNDEKİ ARAÇ ORMANDA HAREKETLİLİK FARKETTİ

CHP milletvekili Özgür Özel'in aktardığı bilgilere göre konvoyun ön tarafından yol taraması yapan ve güvenlik önlemi alan 3 askeri araç vardı. Araçlar konvoyun 400-500 metre önünde gidiyordu. En öndeki araç, ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Ardından o bölgeden konvoya ateş açıldı. İlk ateşte aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı.

CHP milletvekili Özel, "Eğer öncü aracın dikkatinden kaçsaydı, konvoya roketatarla ya da makineli tüfekle ateş açılabilirdi" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Zırhlı araçla bölgeden uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu, Şavat'a geri döndü. Olaydan sonra ilk açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu, "Şu anda güvenli bir bölgedeyiz, sorunumuz yok.  dedi.

ARTVİN VALİLİĞİ: ÖNCÜ JANDARMA EKİBİNE SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENDİ

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Artvin'deki bazı programları çerçevesinde Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine seyir halindeyken öncü jandarma ekibine silahlı saldırı girişiminde bulunulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, güvenli bir şekilde Şavşat'a intikal etmiştir. İlk belirlemelere göre, bir jandarma er ağır, 2 jandarma personeli hafif olmak üzere 3 askerimiz yaralanmıştır. Yaralı askerlerimiz, Artvin Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alınmışlardır."

OLAY NASIL OLDU?

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat İlçesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti.

KONVOYA ATEŞ AÇILDI, ÇATIŞMA ÇIKTI

Artvin'e gitmek üzere saat 12.40'ta yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi Yanıklı Köyü yakınlarına geldiğinde, konvoyun önündeki araçlara ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Kılıçdaroğlu’nun korumaları ve güvenlik güçleri hemen harekete geçti.

Kılıçdaroğlu, güvenlik gerekçesiyle konvoyun içindeki aracında bekletildi. Bölgeye Kılıçdaroğlu’nun güvenliğini sağlamak için zırhlı araçlar ile polis ekipleri geldi.

Silahlı çatışma dakikalarca sürdü. Güvenlik güçleri saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

KILIÇDAROĞLU MİTİNG PROGRAMINI İPTAL ETMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna ateş açılmasının ardından, Artvin Valisi Muhterem İnce ile telefon görüşmesi yaptı. . Kılıçdaroğlu ve konvoyundakiler, ardından jammer ve zırhlı araçlar eşliğinde Şavşat İlçesi'ne döndü. Kılıçdaroğlu, miting programını iptal etmedi, helikopterle miting alanına gidecek.

ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NU ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak bizzat kendisinden bilgi aldı.

ÇATIŞMAN ANLARI

KILIÇDAROĞLU:  TERÖR EYLEMİYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çatışma anını telefonla bağlandığı Habertürk'te anlattı: 

"Bulunduğu araca kurşun isabet etmediğini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Bir şehidimiz olduğunu haber aldık. Bir terör eylemiyle karşı karşıya kaldık. Bu tür olaylarda geri adım atmamız mümkün değil. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da fena olsun."

YILDIRIM: BU ALÇAKLAR BİRLİĞİMİZE ZARAR VEREMEYECEK

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenimize pusu kuran teröristlerle onları suikasta azmettiren geri plandaki alçaklar, hiçbir zaman Türkiye’nin birliğine zarar veremeyecek, emellerine kavuşamayacak ve müstahak oldukları cezaya muhakkak çarptırılacaklardır" ifadelerini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI KORUMA SAYISI ARTIRILMIŞTI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında, Kılıçdaroğlu'nun koruma sayısında da değişikliğe gidilmişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 13 olan koruma sayısı 21'e çıkarıldı. Koruma polisleri, 2. Sınıf Emniyet Müdürüne bağlı olarak görev yapıyor.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nu korumakla görevi polislerin, özel eğitimli oldukları belirtildi.