BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun katkısını önemsiyoruz!

İmralı görüşmeleriyle başlayan AKP-CHP gerginliği devam ederken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan sağduyu çağrısı geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- İktidar cephesi CHP'ye, CHP iktidara öfkeli. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AKP'ye kredi açtık" açıklamasından sonra Başbakanın "Krediye kendileri muhtaç" açıklaması iki tarafı da germeye yetti. Peki çözüme giden yolda kullanılacak üslup bu mu? Bu üslupla partiler arası uzlaşma sağlanabilir mi? AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu Kılıçdaroğlu'nun sözlerini ve Başbakanın çözüme yönelik tavrını İnternethaber'e değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin kibir barındırdığını söyleyen Ensarioğlu şöyle konuştu:

KILIÇDAROĞLU KİBİRLİ BİR DİL KULLANIYOR

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun katkısını çok önemsiyoruz. Siyasi partilerin bu işi sahiplenmesi, desteklemesi çok önemli. Bu mesele kimsenin özel meselesi değil, herkesin eli taşın altında olmalı.  Ama bu katkıyı sunarkan, tahrik edici bir dil, kbirli bir dil de kullanmamak lazım. Bu katkıyı şahsa değil millete veriyorsunuz. Bu destek, AK Partiye kredi açmak değil, bu memleketin bu önemli meselesine duyarlılık göstermektir, bu meseleye sahip çıkmaktır. Kılıçdaroğlu, verdiğini söylediği desteği bize değil, kendine veriyor, ülkeye veriyor. Bu kibirli dilden uzak durmak ve siyasten bir tartışma alanı yaratmamak lazım."

"Sayın Başbakan çok net konuşuyor. "Ben arkadaşlarımı görevlendiriyorum, sen de arkadaşlarını görevlendir birlikte çalışsınlar" diyor. Bundan daha şeffaf nasıl olunabilir. Bu, çok samimi bir çağrıdır. Mutabakat lafla olmaz, çözüm lafla olmaz. Çözümü birlikte yaratmak lazım, Kılıçdaroğlu da göndersin arkadaşlarını."