BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun kampanyası kopya mı?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Anneler Günü için hazırladığı videonun ABD Başkan Adayı Hillary Clinton'un kampanyasından kopyalandığı iddia edildi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anneler Günü için hazırladığı videonun 2016 yılında yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri için adaylığını açıklayan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un kampanyasından esinlendiği iddia edildi. Clinton, 8 Mayıs'ta paylaştığı tweette, Anneler Günü'ne özel olarak kurayla bazı anneleri arayacağını duyurmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anneler Günü için paylaştığı video sosyal medyada yeni bir tartışmanın da fitini ateşledi. CHP'nin seçim kampanyası için hazırlanan videoda, gençler ve çocuklarla birlikte onların annelerini telefonla arıyor ve anneler gününü kutluyor.



REKLAM FİLMİ KOPYA MI?


Reklam filminin sosyal medyada paylaşılmasının ardından yeni bir tartışmanın da fitili ateşlendi. İddialara göre Kılıçdaroğlu'nun Anneler Günü için hazırlattığı o film, 2016 yılındaki ABD başkanlık seçimleri için kampanya stardı veren eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un kampanyasından kopya çekildi.

TWEETLE DUYURMUŞTU

Clinton'un ofisinden 7 Mayıs'ta sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Anneler Günü için takipçiler arasında kura yapılacağı duyurulmuştu. Tweete göre Clinton, kurayla belirlenecek anneleri telefonla arayarak bu özel günü onlarla paylaşacak. Clinton'un telefon görüşmesi sonrası hazırlanacak videonun saat farkından dolayı 11 Mayıs'ta paylaşılacağı belirtildi.

1478.jpg
İDDİA KOPYALARI

Daha önce de 12 Haziran seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan reklam filminin John Kerry ve John Mc Cain'in reklamlarından esinlenerek hazırlandığı iddia edilmişti. Her iki kampanyadra reklam dünyasında "kaybedenlerin kampanyası" olarak biliniyor.