BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cü danışmanı hakkında şok detay

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklu FETÖ’cü danışmanı Fatih Gürsul’un, ByLock yazışmalarında ‘Genel Müdürler’ (GM) olarak adlandırdığı grubun en önemli isimleri arasında yer aldığı iddia ediliyor.

Abone ol

Sabah Gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutuklu FETÖ'cü danışmanı Fatih Gürsul'un ve irtibatta olduğu örgüt yöneticilerinin ByLock içeriklerini yayımladı.

HTS kayıtlarına göre, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’cü danışmanı Fatih Gürsul ile Enis Berberoğlu arasında 250 telefon görüşmesi var. Üstelik ikilinin telefonları, haber Cumhuriyet’te çıkmadan bir gün önce, havalimanında aynı yerden sinyal verdi.

Gürsul ile ilgili dosyanın en önemli kısımlarından biri, ByLock'taki GM Grubu yazışmalarının içeriklerinin bulunduğu bölüm. GM, FETÖ'nün örgüt içi hiyerarşide 'Genel Müdürler' olarak tasnif ettiği grubun kısaltması olarak kullanılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fatih Gürsul'un ByLock yazışmaları üzerinde yaptığı incelemeye göre GM grubu, yedi hattın bulunduğu bir grup. Bu hatlardan birini, FETÖ'nün CHP'den de sorumlu siyaset imamı olan Ahmet Hamdi Parlak kullanıyor. Grupta özellikle 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimleri öncesindeki örgütsel faaliyetlerle ilgili önemli içerikler var. Grubun en önemli üyeleri Ahmet Hamdi Parlak, Fatih Gürsul ve Süleyman Gürbüz. Yedi kişilik gruptaki en önemli isimlerin kullanıcı kimlikleri (User ID) şunlar:

 2472 Fatih Gürsul

999 Ahmet Hamdi Parlak (FETÖ'nün siyaset imamı. Baran Nakliye adına kayıtlı telefonu kullanıyor)

576 Süleyman Gürbüz (MİT TIR'ları kumpasında rol alan Adana-Mersin bölgesinin jandarma imamı. Kod adı 'Cemal')

SİYASET İMAMI GÜLEN'İN YANINDA

Tespit edilen ByLock içeriklerine göre GM Grubu içindeki en önemli yazışmalardan biri, Parlak'ın örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in yanında, yani Pensilvanya'da olduğu zaman yapılmış. 31 Ocak 2016 tarihli bu yazışmada Ahmet Hamdi Parlak, "ABD'deyim. Görüştüğümüz kişilerden HE'ye aktarılmasında fayda mülahaza ettiğiniz konular olursa yazabilirsiniz" diyor.

Bu ByLock içeriğinin analizi ise şöyle: "Yazışma metni incelendiğinde örgüt mensuplarından, HE (Hocaefendi) olarak belirtilen Fetullah Gülen'e aktarılması gereken hususlar hakkında bilgi paylaşabileceği değerlendirilmiştir."

Gürsul, GM Grubu'ndaki Kemal Kılıçdaroğlu'nu GB (Genel Başkan) veya KK kısaltması ile ifade ediyor. GM grubundaki yazışmalarda FETÖ'nün 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde örgüt menfaatine çalışmalarda bulunduğu açıkça görülüyor. Yazışma içeriklerine göre 1 Kasım 2015 seçimlerinden önce 8 Ağustos'ta FETÖ'nün CHP'den sorumlu siyaset imamı Ahmet Hamdi Parlak, Oğuzhan adlı ByLock kullanıcısı örgüt üyesine teklif alacak şekilde her partiyle iletişim halinde olması talimatını veriyor. Ahmet Hamdi Parlak, FETÖ'nün en önemli isimlerinden biri. Siyaset, medya ve yurtdışı yapılanmasına bakan imamlardan. Şu anda firari.

1 KASIM'DA KOALİSYON UMDULAR

Deşifre edilen bir ByLock içeriğinde 1 Kasım 2015 seçimlerinde 49.48 oy alan AK Parti'nin 41.7 oy alacağı tahmini yapılan bir anket sonucu paylaşılıyor ve seçim sonuçlarının 7 Haziran gibi çıkacağı beklentisi dile getiriliyor. Ayrıca bir koalisyon tablosunun çıkacağı tahmininde bulunuluyor. Dosyada bunun değerlendirmesi şöyle yapılıyor:

"1 Kasım 2015 genel seçimleriyle alakalı olarak anket yapılması hakkında kendi aralarında veri paylaşımında bulundukları ve 999 ID No'lu kullanıcısı olduğu değerlendirilen Ahmet Hamdi Parlak'ın bu süreçte ABD'de olabileceği, seçim süreciyle ilgili örgüt içinde toplantılar yaparak değerlendirmelerde bulundukları görülmüştür." Bir başka yazışma içeriğinde 7 Haziran seçimlerinden önce 1601 kodlu ByLock kullanıcısından 255506 kodlu İbrahim Umut'a gönderilen mesajda CHP'nin Konya ilindeki programla ilgili olarak şöyle deniliyor: "Konvoylardan bol bol ve video atarsanız sosyal medyada çok iyi oluyor, çoğaltalım."

TIR'LARIN KOZMİK İMAMI

Firari FETÖ imamı Süleyman Gürbüz, MİT TIR'ları kumpasında merkezi konumda olan bir örgüt yöneticisi. Mersin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda memur olan görev yapan Gürbüz'ün, 17/25 Aralım sonrasında Fetullah Gülen'in talimatı üzerine Bank Asya'ya 36 bin 161 TL para yatırdığı tespit edildi. Örgütün TSK'ya sızdırdığı Adana ve Mersin'de görev yapan subaylardan sorumlu olan, FETÖ'nün Jandarma imamı Gürbüz'ün kendi patates hattından, Adana'da TIR'ları durduran askerlerin patates hatlarıyla pek çok görüşme gerçekleştirdiği de HTS analizlerinde tespit edildi.

SAPANCA'DA SİNYAL VERDİ

MİT TIR'ları kumpasındaki kritik isimlerden biri Ahmet Hamdi Parlak... Haberden sadece bir gün sonra, Parlak'ın telefonu Sapanca Gölü yakınlarında Fatih Gürsul'un bulunduğu yerden sinyal vermiş.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ sanığı danışmanı Fatih Gürsul ile ortaya çıkan bilgiler, 19 Ocak MİT TIR'ları kumpasının Cumhuriyet'te manşet yapılma sürecindeki irtibatları da gözler önüne serdi. TİB'den temin edilen HTS ve baz kayıtlarına göre Gürsul, MİT TIR'ları haberinden ötürü siyasal casusluk gerekçesiyle 25 yıl hapse çarptırılan CHP'li Enis Berberoğlu ile 250 kez irtibat kurmuş.

KİLİT İSİM PARLAK

HTS kayıtlarına göre MİT TIR'ları kumpasındaki en kritik isimlerden biri Ahmet Hamdi Parlak. ByLock Genel Müdürler grubunun üyesi Parlak'ın kullandığı hat, Baran Nakliye Tedarik Hizmetleri adlı şirket adına kayıtlı. Bu hattın da MİT TIR'ları kumpasında FETÖ'nün Jandarma imamlarından olan Süleyman Gürbüz adına kayıtlı telefon ile irtibatı var. Bunun yanı sıra Parlak'ın kullandığı hattın, Fatih Gürsul adına kayıtlı hat ile Otokoç Otomotiv adına kayıtlı hat üzerinden ortak irtibatı bulunuyor. Bu numaraların ayrıca henüz abone bilgilerine ulaşılamayan bir İngiltere numarası ile de irtibatı var.

MİT TIR'larının Cumhuriyet'te haberleştirildiği 29 Mayıs 2015'in hemen öncesi ve sonrasında, 20 Mayıs ile 31 Mayıs arasında FETÖ'cü danışman Gürsul ile Berberoğlu'nun yoğun bir telefon ve mesaj trafiği dikkati çekiyor. Ahmet Hamdi Parlak'ın kullandığı telefon da, MİT TIR'ları haberinden bir süre önce, 8 Mart 2015'te Üsküdar Bulgurlu'da Cumhuriyet'in bir çalışanı ile aynı yerden baz sinyali vermiş.

BİR GÜN ÖNCE BİRLİKTE

Fatih Gürsul ile Berberoğlu'nun telefonu, Cumhuriyet'in MİT TIR'ları haberinden bir gün önce Atatürk Havalimanı'nda aynı noktadan baz sinyali veriyor.

Haberden sadece bir gün sonra ise yani 30 Mayıs 2015'te de Ahmet Hamdi Parlak'ın telefonu Sapanca Gölü yakınlarında Fatih Gürsul'un bulunduğu yerden sinyal vermiş.