BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun Etro'su kime fatura?

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar çok tartışılan Etro gömleğin sırrını çözerek köşesinde yayınladı. İşte 495 liralık Etro gömleğin sırrı...

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'da giydiği Etro marka gömlek gündem olmuştu. Kurultaya halka yakın olmak için kasketiyle çıkan Kılıçdaroğlu,  İtalyan marka 495 liralık gömlek giyince eleştiri oklarının hedefine oturdu. "Kendi paramla aldım" açıklaması yapan Kılıçdaroğlu'na geçen günlerde Başbakan Erdoğan da “Ben Bitlis üretimi yerli Lacoste takılıyorum” diyerek gönderme yaptı. Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar çok tartışılan Etro gömleğin sırrını çözerek köşesinde yayınladı. İşte 495 liralık Etro gömleğin sırrı...

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İtalyan “Etro” marka gömlek giyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yaparcasına söylediği “Ben Bitlis üretimi yerli Lacoste takılıyorum” ifadesine yer verdiğim son yazı, hayra vesile oldu.

Sırbistan dönüşü yazımla ilgili önemli bir mesaj aldım. Araştırınca doğruluğunu teyit etme imkanım oldu. Böylece, Kılıçdaroğlu’nun kurultayda Karaoğlan kasketinin altına giydiği İtalyan “Etro” marka gömlekle başlayan spor paket alışverişin sırrı çözüldü.

Hatırlayacaksınız, Kemal Bey, twitter geyiğiyle başlayan ve gazetelerde habere dönüşen Etro gelişmesi üzerine o günlerde şöyle dedi: “Ben her ortamda ve her yerde halka doğruları söylemeyi ilke edindim. Spor kıyafetle çıkmam uygun görüldü, biz de spor kıyafet alalım dedik. Bugün gazetelerden böyle bir gömlek markası olduğunu da öğrenmiş oldum. Gömleğin parasını da kendim kazandım, kendim ödedim. Sadece gömlek değil spor kıyafetin gerektirdiği her şeyi aldım. Ayakkabı da aldım.”

Yani, alışveriş sadece “Etro” gömlekle sınırlı değildi, paket halinde spor giyecek alışverişi yapılmıştı. Tartışmanın alevlendiği günlerde satın alınan giyeceklerin hangi marka olduğu ve fiyatları konusunda sağlıklı bilgilere ulaşamadık.

Zaman, her derde devadır. İşte gömlek, pantolon, ceket, ayakkabı ve kemerden oluşan spor alışveriş paketinin toplam maliyeti...

Etro Gömlek: 495 TL

Beymen Pantolon: 445 TL

Beymen Ceket 1.295 TL

Tod’s Ayakkabı: 845 TL

Moreschi Kemer: 425

Topladığınızda 3 bin 505 TL ödeme yapıldığı anlaşılıyor.

Bir de Kemal Bey’in “Kendim kazandım kendim ödedim” sözü var hafızalarda. Faturadaki isim, Yaşar Tüzün...

Kimdir? CHP Bilecik

Milletvekili...

Hemen aradım, “Fatura sizin isminize kesilmiş, parayı siz mi ödediniz?” diye sordum. Açık yüreklilikle “Evet” dedi.

CHP’li vekil faturanın öyküsünü şöyle anlattı: “Sayın genel başkan alışveriş yapmıştı. Pantolonun paçası, ceketin kol boyu gibi tadilat vardı, teslimat için Cuma gününü verdiler. Kurultay da Cumartesi’ydi. Genel başkanın vakti olmadığı için ben teslim almaya gittim, parasını ben ödediğim için fatura adıma kesildi. Ama genel başkan daha sonra sekreteri Şükran hanıma talimat verdi, son kuruşuna kadar paramı ödediler.”

Alışveriş yapan herkes bilir, ödeme, tadilat sonrası teslimat sırasında değil, alışverişin yapıldığı ilk anda gerçekleştirilir, ardından fatura kesilir. Bedeli ödenmemiş hiçbir ürün tadilata gönderilmez.

Bu durumda ya CHP’li vekil siyasi nezaketi gereği doğruyu söyleyemiyor ya da Kemal Bey’in özel konumu nedeniyle ayrıcalık sağlandı. Vekilin “Son kuruşuna kadar paramı ödediler” sözünü de aksi ispat oluncaya kadar doğru kabul ediyorum.

Elbette, ana muhalefet partisinin lideri, kendi tabiriyle helal parasını istediği kıyafete yatırabilir, kimsenin de söyleyecek sözü olmaz. Burada tartışma konusu olan, “merdiven altı” ve “havuzlu villa” polemiğinin pahalı markalar altında başlatılmasıdır.

Bir cekete eski parayla  1 milyar 295 milyon lira öderseniz, Tod’s üstü Moreschi ve Etro karışımı  fakir fukara edebiyatıyla gülünç duruma düşerseniz. Bilmem anlatabildim mi?