BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nu kovmaktan beter ettiler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Bingöl mitingi fiyaskoyla sonuçlandı. Meydanda toplanan onbinler, CHP liderini adeta kürsüden kovdu, miting yarım kaldı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bingöl mitingi tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Kılıçdaroğlu, protestolar üzerine mitingi yarım bırakmak zorunda kaldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, referandum mitingleri kapsamında geldiği Bingöl'de şoka uğradı.  Kılıçdaroğlu, "Bingöl Ovası, Başbakan Yuvası, Bingöl'den defol, Bingöl'de ne işin var, Ya Allah Bismillah Allahuekber" şeklindeki sloganlarla protesto edildi. Miting süresince 200 kişilik bir grup tarafından protesto edilen Kılıçdaroğlu, mitingi bırakarak, kentten ayrıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA LAF ATTILAR

Kılıçdaroğlu, miting sırasındaki kalabalığa Başbakan'ı ve hükümeti eleştiren ifadelerle seslenince, kıyamet koptu. Miting meydanını dolduranlar arasında en ön sıralarda bulunan bir kişi, Kılıçdaroğlu'na seslenerek, ''Ben partili değilim, provokatör de değilim ama bir ülkenin Başbakanına karşı üslubunuzu değiştirmelisiniz'' dedi. Bu kişi daha sonra meydandan ayrıldı. Kılıçdaroğlu da bunun üzerine, hiçbir zaman hiç kimseyi aşağılayan ifadeler kullanmadığını söyledi.

HEMŞEHRİLERİYLE MORAL BULDU

Bingöl'de büyük bir hayal kırıklığı yaşayan protestolar sonucu mitingi yarım bırakıp kürsüden inen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra gelidği memleketi Tunceli'de hem moral buldu hem de yorgunluk attı.

Konuşması sık sık 'Başbakan Kemal', 'Halkçı Kemal' diye kesilen CHP Lideri hemşehrilerine Tayyip Erdoğan'ı şikayet edip, sandıkta hayır oyu çıkmasını isterken Başbakan'ı Evren'i sollamakla suçladı...

BAŞBAKAN ŞEREFSİZ DEMESİN

Kılıçdaroğlu, ''Ama bir Başbakan da şunu yapmamalı bence, isteğim şudur, bir Başbakan 'şerefsiz' lafını ağzına almamalıdır. 'Ananı da al git' lafını ağzına almamalıdır. Siyasette üslup çok önemlidir, doğrudur bunu bana hatırlattığınız için de çok teşekkür ederim ama benim üslubum yumuşaktır'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile mitinglerde karşılıklı birbirlerine seslenmeleri yerine bir televizyon programında yan yana gelmelerinin daha doğru olduğunu ifade etti.

Polis ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemleri sayesinde protestocuların miting alanına girmesine izin verilmedi. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun her konuşmasında protestocular yüksek sesle sloganlar atamaya devam etti:

KAÇARCASINA AYRILDI

Protestocular arasında bulunan bazı küçük çocuklar, polisin müdahalesi sırasında ezilme tehlikesi geçirdi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan'ın protestocuları dağıtmak için yaptıkları girişimler sonuçsuz kaldı. Parti otobüsü üzerinde partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu, kendisini protesto eden gruba da selam gönderdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bingöl mitingi, protestocular yüzünden yaklaşık 20 dakika sürdü.

82'DE HAYIR DİYEN TEK İL

Bilindiği gibi Bingöl, 12 Eylül'de hazırlanan 1982 Anayasası referandumun hayır diyen tek il olmuştu...