BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nu böyle devirecekler

Deniz Baykal ve Önder Sav'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na karşı kurultayda ortak hareket etme kararı aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

CHP'de kurultay tarihinin belirlenmesiyle birlikte gözler, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter önder Sav'a çevrildi. Kurultay kararını "beklenen bir gelişme" olarak nitelendiren Sav ve Baykalcılar, ortak hareket etmek için aracıları devreye koydu.

Bir Genel Başkan Yardımcısı, "Sav ve Baykal'ın ortak hareket etmek için bir süredir "aracılar" vasıtasıyla görüştüğünü biliyorum. Aldığım bilgiye göre ise bir süre önce Baykal ve Sav Ankara Yenimahalle Belediyesi'nde bir araya gelerek ortak hareket etme konusunda ortak bir karar aktıklarını duydum. Bu da 'mahşerin iki atlısı bir araya geldi' anlamına geliyor. Delegeler, bu ortak hareketi kesinlikle affetmeyecek. Dün birbirine olmadık hakaret edenler, bugün ortak hareket ediyor. Kurultayda her ikisi de dersini alacak" dedi.

Baykacılar: Çarşaf Liste Olmalı

Kurultay tarihinin açıklanmasıyla birlikte ilk açıklama Baykal'a en yakın isimlerden biri olan Yılmaz Ateş'ten geldi. Ateş. "Hayırlı olsun. Kurultaya gidilmesini bekliyorduk zaten. Burada şaşırtıcı bir nokta yok. Ancak 'kesinlikle çarşaf liste olmaz' diyen Kılıçdaroğlu, daha önce sözlerini düşününce kendini kamuoyu önünde zora sokar. Partinin birliğini, bütünlüğünü korumak genel başkanın görevidir. Ben de bu listeyi hazırlarken bu birlik ve bütünlüğü bozmamasını temenni ediyorum" dedi.

Sav Cephesi: Beklenen Bir Karardı

Kılıçdaroğlu'nun kurultay karan eski Genel Sekreter önder Sav cephesini de mutlu etti. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, "Beklenen bir karardı. Hayırlı olsun" dedi. Okay, Kılıçdaroğlu'nun kurultay öncesi Sav ve Baykal'la görüşeceğini açıklamasını da "Partinin birlik ve bütünlüğünü koruyarak seçime hazırlayacak bir anlayış" olarak gördüğünü söyledi. Okay yapılacak kurultayın iktidara talip CHP için olumlu olacağını söyledi.

Sav: CHP'yi Kurtarmalıyız

Kulislerdeki bilgiye göre Sav, Baykal'a daha önce aracılar vasıtasıyla şu mesajları iletmiş: "Kılıçdaroğlu ve ekibi partiyi farklı bir noktaya sürüklüyor. Buna karşı mutlaka bir şeyler yapılmalı. İkimizin ortak noktası CHP'yi ehil olmayanların elinden kurtarmaktır. Kılıçdaroğlu ve ekibi son günlerde birçok konu hakkında yaptıkları açıklamalar esef vericidir. Bu nedenle ortak hareket etme ve PM'deki gücümüzü CHP'nin geleceği adına korumalıyız."