BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Hükumete ağır sözler!

Kılıçdaroğlu, 'Gençler düşüncelerini özgürce dile getirsinler. Gençlerin hapishanede yeri yok. Gençler meydanlarda olmalı, ülkenin sorunlarına ilgi göstermeli' dedi...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü'ne katıldı. Vatandaşlarla yaklaşık 1 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu, daha sonra sahil mevkisinde halka hitap etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 75 milyon insanın gönlüne taht kuran bir devrimci olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün ''Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece ve sadece gençlere emanet ediyorum. Çünkü onlar geleceğimizdir, umudumuzdur'' sözlerini anımsattı.

"BUGÜN HAPİSHANELERDE 600 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ VARSA.."
Gençlerin, çağdaşlığın, özgürlüğün, bağımsızlığın teminatı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Biz kendi ülkemizde özgür ve bağımsız olarak yaşamak istiyoruz. Bizler acaba Mustafa Kemal'in değer verdiği gençlere onun gözünden, onun inancından gerekli desteği verdik mi? Eğer bugün hapishanelerinde 600 üniversite öğrencisi varsa Türkiye Cumhuriyeti'nin, o zaman AKP'ye şunu sormak lazım; 600 üniversite öğrencisi hangi gerekçeyle okullarından alınıp zindanlara atıldılar'' diye konuştu.

"ORTAK PAYDAMIZ YURT SEVGİSİ"
CHP olarak herkesin düşüncesini özgürce dile getirecek bir ülke için yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Bugün Samsun'dayız. Hep beraber demokrasiyi yücelteceğiz. Onurlu bir Türkiye'yi el birliğiyle kuracağız. Bugün Samsun'da yürüdünüz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nız kutlu olsun. Bu bayram, bağımsızlığımızın sembolüdür. Bu bayram dolayısıyla bütün gençlere sesleniyorum; Renginiz ne olursa olsun, inancınız ne olursa olsun, kimliğiniz ne olursa olsun, bir ortak paydamız var, yurt sevgisi. Bir ortak paydamız var, insan sevgisi. Bir ortak paydamız var, onurlu Türkiye.''

"YASAK GETİRECEKLERMİŞ.."
Kılıçdaroğlu, siyasal baskılardan arınmış, her türlü düşüncenin dile getirildiği bir Türkiye istediklerine değinerek, şunları kaydetti:

''Mücadelemizde gençleri yanımızda görmek istiyoruz. Bugün genç düşünenlerin bayramı, bugün Mustafa Kemal'lerin bayramıdır. Yasak getireceklermiş, getirmezseniz namertsiniz. Engelleyeceklermiş, engellemezseniz namertsiniz. Biz her türlü baskıya direnmesini bilen, her türlü baskının karşısında özgürce konuşan, bedel ödemek varsa bedelini ödemeye hazır olan bir ruh dünyasına sahibiz. Tarih baskıcı rejimlerle doludur. Hiçbir despot rejim, hiçbir baskıcı rejim hayatta kalmamıştır ama demokrasi ve özgürlüğün olduğu rejimler hep ayakta kalmıştır.''


KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN GENÇLERE ÇAĞRI - Diğer sayfada
[PAGE]
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Gençler düşüncelerini özgürce dile getirsinler. Gençlerin hapishanede yeri yok. Gençler meydanlarda olmalı, ülkenin sorunlarına ilgi göstermeli'' dedi.


Kılıçdaroğlu, bir takım ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Samsun'a geldi. Çarşamba Havalimanı'nda partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, Tekkeköy ilçesindeki Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Burada bir grup gence seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zor koşullardan geçtiğini, herkesin bunun bilincinde olduğunu söyledi.

''Ülkemize sahip çıkacağız'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Sizler haksızlıklara karşı direnmesini bilen güçlü insanlarsınız. Haksızlıklara karşı direneceğiz ki Mustafa Kemal'in 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözüne uygun birer genç olalım'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Tekkeköy Spor Salonu'nun açılış törenine katıldı.

Burada, Kılıçdaroğlu konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada bir vatandaş kürsünün yanına gelerek, ''1200-1300 lira maaştan 320 lira vergi kesiliyor'' dedi. Vatandaş, güvenlik görevlilerince alandan uzaklaştırıldı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine, ''Bizi iktidardan kurtar diyor. İktidardan kurtulmak sizin ellerinizde'' ifadelerini kullandı.

CHP olarak Anadolu'nun her yerinde insanların mutlu yaşamasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Gençler bizim geleceğimizdir. Gençler bizim umudumuzdur. Gençler çalıştığı sürece, siyasete ilgi gösterdikleri sürece, ülkenin sorunlarına ilgi gösterdikleri sürece bu ülkenin korkmaya hakkı yoktur. Çünkü onların güvencesi Türk gençliğidir. Gençlerimize güveniyoruz'' dedi.

Geleceğe umutla bakıyoruz

''Dediler ki gençler siyasetle ilgilenmesin'' diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Gençler siyasetle ilgilenecek. Dediler ki gençler olaylara karışmasın. Doğru, karışmasınlar, olaylara karışmasınlar ama gençler düşüncelerini özgürce dile getirsinler. Gençlerin hapishanede yeri yok. Gençler meydanlarda olmalı, ülkenin sorunlarına ilgi göstermeli. Gençleri seviyoruz. Gençlerin iş sahibi olmasını istiyoruz. Biz geleceğe umutla bakıyoruz. 

Mustafa Kemal İstanbul'dan Samsun'a gelirken Dolmabahçe önlerinde yabancı ülkelerin savaş gemilerini görüyor. Sonra tarihe geçen bir laf söylüyor, 'Geldikleri gibi gideceklerdir' diyor. Samsun'un bizim kutsal Kurtuluş Savaşı'mızda çok önemli bir yeri vardır. Her Samsunlunun yüreğinde Mustafa Kemal'in sevgisi vardır. Çünkü o, ulusal Kurtuluş Savaşı'nı buradan başlattı.''