BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Yalova seçimleri göndermesi

Yalova'daki seçim sonuçlarıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'a 'mor' göndermesi yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugünlerde Yalova seçimlerinden sonra şuna da bir bakın, mor rengin pek çok tonları vardır. Yalova seçiminden sonra mor renginin tonlarını görmek istiyorsanız, Erdoğan'ın yüzüne biraz dikkatle bakacaksınız. Bütün tonları orada göreceksiniz" dedi.

Yalova'da yenilenen seçimlerde belediye başkanlığını AK Parti, CHP'ye kaptırmıştı. 30 Mart'ta 6 olan oy farkını, 1 Haziran seçimlerinde 228'e çıkaran CHP ipi göğüslemişti.

BÜTÜN TONLAR ONUN YÜZÜNDE

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, sonuçları değerlendiği konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın kızdıracak bir benzetme yaptı.

Yalova'da yenilenen seçimlere de değinen Kılıçdaroğlu, mazbatasını almış bir belediye başkanı olmasına rağmen, Ankara'dan birilerinin devreye girerek, bu seçimlerin iptal edildiğini söyledi.  

Yalova'ya devletin bütün imkanlarının yığıldığını savunan Kılıçdaroğlu, kendisinin de Yalova'ya gittiğini ve her yerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını gördüğünü anlattı.

"Belediye başkanı yok orada, Erdoğan'a karşı bir yarış var" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Devletin bütün imkanları oraya yığılmış. Ama Yalova'ya ve Yalovalılara yürekten teşekkür ediyorum. Milli irade rüşveti kabul etmedi. Dedi ki 'yok arkadaş biz bir sefer oyumuzu kullandık, belediye başkanımızı seçtik, mazbatasını aldı, şimdi sen devletin zoruyla ve baskısıyla ve bütün imkanlarını buraya yığarak, benim oyumu değiştirmek istiyorsun, kusura bakma ben oyumu değiştirmem' dedi. Yalovalılar dik durdular, onurlu durdular hepsine yürekten teşekkür ediyorum."

mor