BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan ultimatom gibi mesaj

Kılıçdaroğlu, siyasette yeni bir sayfa açtıklarını belirtirken ''Bu ülkede bize oy veren, vermeyen bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız." dedi.

Abone ol

Partisinin Abant kampında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasette yeni bir sayfa açtıklarını belirtirken ''Bu ülkede bize oy veren, vermeyen bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız." dedi ve partinin yeni ilkelerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Abant'ta düzenlenen toplantının ardından geldiği Mudurnu ilçesinde partililer ve vatandaşlarca karşılandı. Esnafla görüşen Kılıçdaroğlu, ardından Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ü makamında ziyaret etti.

Mudurnu Belediye Nikah Salonunda partililere seslenen Kılıçdaroğlu, Abant'ta düzenlenen toplantıda 2011'de yapılacak seçimleri değerlendirdiklerini belirtti.

İllerin sorunlarını masaya yatırdıklarını anlatan Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

''2011 seçimlerine 'nasıl hazırlanırız, nasıl daha iyi sonuçlar elde ederiz' diye düşüncelerimize ortak aklı egemen kıldık ve bir araya getirdik. Çalışırsak her şey olur. Buna kesinlikle inanıyorum. Çalışacağız. Ama sadece benim, sadece sizin çalışmanız da yetmiyor. Hepimizin çalışması, hepimizin çaba harcaması gerekiyor. Güçlü olduğumuz zaman sesimiz daha çok gür çıkacak. Türkiye'yi kucaklayacağız, insanımızı kucaklayacağız''

TEMİZ SİYASETİ GETİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu, siyasette yeni bir sayfa açtıklarını her seferinde söylediğini kaydederek, konuşmasında şunlara yer verdi:

''Temiz siyaseti getireceğiz. Bu ülkeye temiz siyaseti örnek yapacağız. Bu ülkede bize oy veren, vermeyen bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Her yurttaşımızın sorununa eğileceğiz. Emeklilerimiz var. Burada da çok sayıda emeklimiz var. Büyük kentlere baktık, çok sayıda kapıcımız var. İstanbul'da milyonlarca kapıcı var. Acaba onların sorunlarına ses getiren, sorunlarına çözüm üreten bir siyasal parti çıktı mı? Şöyle hafızanızı bir yoklayın. Merdiven altı üretim yapan yani çalışan, yani sigortasız çalışan yüz binlerce insanımız var. Acaba bu insanların dertleri ile birisi ilgilendi mi? 'Ya arkadaşlar, sizin derdiniz nedir' diye sordu mu? Veya onlara dönüp de 'siz sigortasız çalışıyorsunuz, sizi yasa dışı çalıştırıyorlar, sizin de sigortalı olmanız lazım, sizin de kıdem tazminatı almanız lazım, sizin de tatil hakkınız lazım, sizin de hastalandığınız zaman hastaneye başvurup sağlık güvencesinden yararlanmanız lazım' diyebildik mi? Yeteri kadar demedik. Bazen onları unuttuk, başka konularla ilgilendik. Şimdi diyoruz ki halkla ilgileneceğiz, halkın sorunları ile ilgileneceğiz, halkla iç içe olacağız ve onlarla beraber olacağız.''

KENDİMİZİ YETERİ KADAR ANLATAMADIK

Gittiği her yerde emeklilerin hep şikayet ettiklerini, ''aldığımız aylıklarla geçinemiyoruz'' dediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Doğru, emekliler haklı, geçinemiyorlar. Ama emekli kardeşlerimiz şunu unutmasınlar, kendi sorunlarını, kendi sonlarını kendileri hazırladılar. 5510 sayılı yasa çıktı. Bu yasanın bir maddesinde (emekliye milli gelir artışından pay verilmez) der. Yani (emekli bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşıdır) der. Türkçesi o. Biz bunu protesto ettik. Meclis Genel Kurulunu terk ettik. (emekliyi ikinci sınıf vatandaş konumuna getiremezsiniz) dedik. Seçimler oldu yüzde 34 olan AKP'nin oyu yüzde 47'ye çıktı. Şimdi emekli (geçinemiyorum) diyor. Şöyle bir çelişkiyi yaşıyoruz. Biz emeklinin hakkını savunuyoruz, emekli çıkışı başka bir yerde arıyor. Demek ki yanlışlık bizde. Emekliye daha fazla gidecektik, gerçekleri daha fazla anlatacaktık. Örgütlerimizle gidecektik, kahvelere girecektik, kahvede anlatacaktık size 'böyle bir oyun oynandı, bilginiz olsun' diyecektik. Yeteri kadar anlatamadık. Ama bundan sonra anlatacağız'' diye konuştu.

TÜRKİYE'DE HER YERE GİDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

''Hep denirdi ki (Efendim Başbakan şu kadar yere miting yapmaya gitti referandumda) Onu üçe katladık. Bundan sonra hiç gözünün yaşına bakmayacağız. Benim gittiğim yerlere o giremeyecek. Onu söyleyeyim size. Her yere gideceğiz Türkiye'de, her yere gideceğiz. O ve onun adamları cepleri için çalıştılar, vatandaş için çalışmadılar. Bu kadar açık söylüyorum. Onlar zenginleşti, vatandaş fakirleşti. Onlar zenginleşti, esnaf dükkan kapattı. Onlar zenginleşti, çoluk çocuğu han hamam sahibi oldu. Dönüp vatandaşa (size kömür veriyoruz) dediler. Üniversiteyi bitirmiş genç çocuk (iş ver, iş) diyor. (Benim makarnaya, bulgura ihtiyacım yok, iş vereceksin çalışacağım) diyor. (Alnımın teri ile kazanacağım, evime helal ekmek götüreceğim. Ben bunu istiyorum) diyor. Onun için söylüyorum hep beraber çalışacağız, halk için çalışacağız. Siyasete temiz sayfa açtık derken, kendimiz için çalışmayacağız, siyasette zenginleşmeye son. Siyasette dürüst olacağız, siyasette halk için çalışacağız, halk zenginleşecek.''

KEŞKE HEPİMİZİN VARLIĞI ÇOK İYİ OLSA

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Ama hiç bir ülkenin Başbakanı çıkıp şu lafı etmez, (her üniversiteyi bitiren iş bulacaktır diye bir kural yoktur) demez. Sizler çocuklarınızı üniversiteye ne diye gönderirsiniz? Daha iyi okusunlar, daha iyi iş bulsun, daha iyi bir yaşam standardı sağlasın, bizim çektiğimiz sıkıntıları onlar çekmesin, onlar daha iyi bir hayat standardı yakalasın diye. Bunun için çocuklarımızı üniversiteye gönderiyoruz. Ama bu ülkenin Başbakanı çıkıp şunu söyleyebiliyor. (Her üniversiteyi bitiren iş bulacaktır diye bir kural yoktur). Peki Sayın Başbakan herkesin çocuğu senin çocuklarınla aynı şartlarda mı? Tabii eğer birilerinin çocuğu senin çocuğun eşit şartlarda ise eyvallah söylediğin doğru. Ama eşit şartlarda değilse kusura bakmayın. (Bir dönem yurt dışında çalışacak) dedi. Sonra geldi. Valinin gözetiminde askerlik yaptı. Uzun bir süre askerlik yaptı değil mi? Onun için vatandaşların bütün gerçekleri görmesi lazım ve her yerde bunu anlatmamız lazım.''