BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan tutanaklara ilk tepki

Kılıçdaroğlu basına yansıyan Öcalan görüşmesi tutanaklara ilişkin Erdoğan'a çağrı yaptı.

Abone ol

Gündeme bomba gibi düşen İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmelere ilişkin tutanaklarla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazeteye yansıyan BDP Milletvekillerinin Abdullah Öcalan’la görüşmesinin tutanaklarıyla ilgili, “Daha öncede dile getirmiştim. Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan diğer ucunda da Abdullah Öcalan oturuyor. Ortaklardan birisinin yaptığı açıklamaları bugün gazetelerde okuduk, diğer ortağın yapacağı açıklamaları bekliyoruz. Bizim muhatabımız olacak kişi diğer ortak, yani Recep Tayyip Erdoğan. Ne düşünüyor acaba, bunu bekliyoruz. Meşru bir düzende, hukukun egemen olduğu bir düzende bizim muhatap olarak alacağımız kişi bu ülkenin başbakanıdır” diye konuştu.

-İMRALI TUTANAKLARI: “BİZİM MUHATABIMIZ BAŞBAKANDIR”-

Kılıçdaroğlu gazetecilerin BDP Milletvekillerinin Abdullah Öcalan’la görüşmesinin tutanaklarıyla ilgili ısrarlı soruları üzerine ise şu değerlendirmede bulundu:

“Daha öncede dile getirmiştim. Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan diğer ucunda da Abdullah Öcalan oturuyor. Ortaklardan birisinin yaptığı açıklamaları bugün gazetelerde okuduk, diğer ortağın yapacağı açıklamaları da bekliyoruz.
Masanın diğer tarafında oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri bizim için önemli. Açıklamalarını bekliyoruz. Bizim muhatabımız olacak kişi diğer ortak, yani Recep Tayyip Erdoğan. Ne düşünüyor acaba, bunu bekliyoruz. Meşru bir düzende, hukukun egemen olduğu bir düzende bizim muhatap olarak alacağımız kişi bu ülkenin başbakanıdır yani Recep Tayyip Erdoğan’dır. Beraber görüşüyorlar, mektuplar gidip geliyor. Karşılıklı görüşmeler devam ediyor. Bunlardan sadece bir bölümü medyaya yansıdı. Bizim bilgimiz de o medyayla sınırlı.”