BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan Tayyip Erdoğan iddiası

Kılıçdaroğlu'nun dinlendiği iddiasını yazan Abdülkadir Selvi'yi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aradı.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın konuşmalarına dayanarak telefonlarının dinlenmesi talimatının onun tarafından verildiğini iddia etti.

Bir dönem paralel yapı tarafından dinlendiği iddiasını köşesine taşıyan Abdülkadir Selvi'nin yazısı yankı uyandırdı.

Ankara kulislerini hareketlendiren yazı sonrası Kılıçdaroğlu Yeni Şafak yazarını telefonla aradı. Selvi, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını bugünkü yazısında okurlarına aktardı:

O ZAMAN BENİ DİNLEMEK İÇİN ÖZEL BİR ÇABA VARDI

"Her zaman ki nazik üslubu ile 'Bilmenizi istedim' dedi. Ben de konuştuklarımı yazma konusunda kendisinden izin istedim.

CHP liderinin Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü, 64 VİP dinleme kapsamında verdiği ifadede, dinlenilen telefonlardan birisinin üzerine kayıtlı olduğunu ve bu numaranın Kılıçdaroğlu tarafından kullanıldığını beyan etmişti.

Kemal Bey, ifade metninde yer alan bu bilgiyi doğruladı. 'O zaman beni dinlemek için özel bir çaba vardı. Ben de dinlenildiğimin farkındaydım' dedi. Sonra anlatmaya başladı.

'Ben o dönem CHP Grup Başkanvekiliydim. Elimde yolsuzluk dosyaları vardı. Ben onları takibe almıştım. O zaman beni dinlemek için özel bir çaba vardı. Ben de onun farkındaydım '

Kemal Bey, o zamanki dinlemeyle ilgili bir de anekdot aktardı.

KONUŞMAMDAKİ BOMBA BOLD YAPILMIŞTI

'Cumhuriyet Gazetesi'nden İlhan Taşçı ile konuşuyorduk. O sıralarda güzel haberler yapıyordu. Ben de her gün yeni bir bomba patlatıyorsun demiştim. Bu bile dinlenip Ergenekon dosyasına konuldu. Hem de konuşmamdaki bomba bold yapılmıştı.'

Kemal Bey konuşmamız sırasında birkaç kez AK Parti ile paralel yapı arasındaki ilişkilerin bozulduğu, 17 Aralık tarihine özel bir vurgu yaptı. O zamana kadar araları gayet iyiydi, ta ki 17 Aralık tarihine kadar anlamında...

Kemal Bey'le tane tane konuştuk.

Bir dedik.

Kemal Beyi, 'Hani sana Adana'daki MİT Operasyonunun görüntülerini izletmişler diye bir rivayet dolaşmıştı ya, izlediğin sırada senin de görüntülerini çektiklerinden emin ol' diye uyarmıştım.

'Bana silahlarla ilgili özel bir çekim izletilmedi' dedi. Ama bir görüntü izletilmiş. 'Benim özel olarak izlediğim komplo olduğu iddia edilen çekimleri Erdoğan'ın izlerken olan görüntülerini izledim' dedi. Kılıçdaroğlu, daha önce gündeme getirdiği Baykal'la ilgili görüntüleri kast ediyordu.

İki dedik.

ERDOĞAN'IN KONUŞMALARINA GÖNDERME

Kılıçdaroğlu, 'Benim telefonlarımın dinlenilmesi talimatı Erdoğan tarafından verilmiştir' diye bir iddia gündeme getirdi. Bunu neye dayandırdığını sordum.

Yani bu konuda elinde bir belge ya da tanık var mıydı?

Onun yerine Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde yaptığı konuşmalara gönderme yaptı.

'AK Parti grubunda, senin nasıl nefes aldığını biliyorum demişti. Benim, eşimin, çocuklarımın telefonları dinleniyor, Erdoğan'a servis ediliyordu' dedi.

Bir iddiada daha bulundu.

'Bizim Meclis'te yemin etmediğimiz dönemdi. Erdoğan Kütahya'da yemin için gidecekler demişti. Oysa o bizim aramızda özel bir görüşmede alınmış bir karardı. Erdoğan'a servis edildi, oradan biliyordu'

Erdoğan'ın, 3 Temmuz 2011 tarihinde Kütahya- Simav'da yaptığı konuşmayı kast ediyordu. Erdoğan, 'Arkadaşlarımız yemin etmedikçe, biz 4 yıl da olsa yemin etmeyeceğiz dediler. Bu sözü unutmayın. Tükürdüklerini yalayacaklar, göreceksiniz' demişti. Bu sözden 8 gün sonra CHP Meclise girmiş ve yemin ederek yasama görevine başlamışlardı.

Gelelim paralel yapıyla işbirliğine.

Daha önceki görüşlerini tekrar etti Kılıçdaroğlu.

'Biz devletin içinde ayrı bir devletin olmasını istemiyoruz. Seçilmişler seçimle gelsin seçimle gitsin. Eğer devletin içinde bir paralel yapı olduğu iddia ediliyorsa, bu Erdoğan sayesinde kuruldu'

Nokta...

Kemal Bey'in açıklamaları, hatta iddiaları bunlar.

Aktarmak bana, taktir size ait."