BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
MEDYA

Kılıçdaroğlu'ndan Suruç açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gündem Özel'de yaklaşan seçimler öncesinde Ece Üner'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu Suruç'ta Ak Partililere yönelik yaşanan saldırı içinde açıklama yaparak buna benzer durumların yaşanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

HP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li heyetin Gülen'in iade dosyasını inceleme raporuna ilişkin Muharrem İnce ile aralarında ikililik olmadığını belirterek, "FETÖ konusunda İnce ile aramızda ikilik yok" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın Demirtaş için 'tutukludan aday olmaz' şeklinde yaptığı açıklamaya dair Kılıçdaroğlu, "Mahkum olmamış bir kişi için bu kuralı getirdiğinizde siz dünyaya demokrasiyi nasıl açıklayacaksınız." şeklinde konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV, Bloomberg HT ortak yayınıyla Show TV’de Gündem Özel'de Ece Üner'in sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da AK Partililere yapılan saldırıya ilişkin, "Seçimlerde elbette ki insanlar farklı görüşlerdedirler ve giderler kendi tercih ettikleri partiye veya kişiye oy verirler. Bir çatışma, hele hele yaralama gibi bir tablonun olmaması lazım. umarız yine oradaki gerginlik sona erer." dedi.

FETÖ KONUSUNDA İNCE İLE ARAMIZDA İKİLİLİK YOK" FETÖ'nün iadesi konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Herhangi bir ikililik yok. Muharrem Bey'in dedikleri doğru. Bu dosyalar zamanında işleme koyulmadı. 7 dosya, 7 ayrı mahkeme FETÖ'nün tutuklanması ile ilgili karar alıyor. Adalet Bakanlığı bu dosyaları 8 ay bekletti. Neden bu dosyaları beklettiniz? Hangi gerekçe ile beklettiniz? Amerika diyor ki 'FETÖ ile ilgili somut bilgi gönderin'. Somut bilgi istiyorum diyorlar .Bütün dosyayı gönderirseniz bunu açıp okumazlar. Gönderemiyorlar bunlar da işin içerisindeler. Siyasi ayağı sensin bu işin. Erin ne günahı var, askeri öğrenciler okuldan çıkarıldı, kim çıkardı komutan onların ne günahı var. Bunlar çocuk mu kandırılıyor. Devleti yöneten 'ben kandırıldım' diyorsa bir dakika orada oturmaz ve istifa eder. Halkından özür dileyip görevinden ayrılması lazım. FETÖ ile mücadele hepsi hikaye. Siyasi ayağı ortaya çıkartacaksınız. Yapamazlar, beceremezler değil yapamazlar. Çünkü kendileri." ifadesini kullandı.

Sitene Ekle