BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz görüşme

Sosyalist Enternasyonel Toplantısı için Fransa'da bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu sürpriz bir görüşme yaptı.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'da Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile sürpriz bir görüşme yaptı. Talabani, Kılıçdaroğlu'nu Irak'a davet ederek 'Sizi bizzat ben gezdireceğim' dedi...
 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Paris'te Sosyalist Enternasyonal toplantısına katıldı.

Toplantıda küresel ekonomi başlıklı bir sunum yapacak olan Kılıçdaroğlu ve sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. CHP lideri, Sosyalist Enternasyonal'e katılan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüştü.

Kılıçdaroğlu görüşme sonrasında NTV'nin sorularını yanıtladı. CHP lideri görüşmeye ilişkin olarak şunları söyledi: "Görüşmenin gündeminde Türk işadamlarının Irak'ta yaptığı yatırımlar vardı. Talabani Türkiye'ye büyük önem verdiklerini belirtti. Biz de teşekkür ettik, kendilerini kutladık. Türkiye'nin Irak'a önem verdiğini söyledik. Terörden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. Terörün bitmesi gerektiğini ifade ettik. Terör biterse ilişkilerin daha sağlıklı bir zemine oturacağını belirttik."

Görüşmede ikili arasında bir karikatür diyaloğu yaşandı. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili "Talabani'ye Irak'ın demokrasi ve özgürlükten yana gelişim çizgisi göstermesini ifade ettik. Talabani de benim karikatürlerimi çiziyorlar dedi. Demokrasilerde yazarlar çizerler politikacıları eleştirirler dedim. Bizim de ülkemizde çiziyorlar dedim. Karşılıklı gülüştük ama önemli fark var dedim. Başbakan dava açıyor, ama ben açmıyorum dedim. Kendisi de dava açmadığını olgunlukla karşıladığını belirtti" dedi.

SAV NEDEN TAKİP ETMİYOR?

Twitter'da Önder Sav'ın kendisini takip etmediği hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Onlar dünkü gelişmeler, biz bugüne bakalım" şeklinde konuştu.

ARALIK'TA KURULTAY OLACAK MI?

CHP lideri "Aralık'ta kurultay olacak mı?" sorusunu "Türkiye'ye dönünce değerlendireceğiz" şeklinde yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'a giderek Diyarakırlılarla bayramlaşacağını sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ve Fransa Sosyalist Partisi lideri ile de biraraya gelecek.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Paris temasları çerçevesinde Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'nın mezarlarını da ziyaret etmesi bekleniyor.