BIST 9.799
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Suriyeli kehaneti

İZMİR'de bir toplantıda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılarla ilgili ilginç bir açıklama yaptı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenlerle ilgili "Yarın bu insanlardan yer altı dünyasının önemli aktörleri çıkacak." iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de EGİAD'ın Swissotel'de düzenlediği '72. Ege Toplantısı'na katıldı.

AB'YE 6 MİLYAR EURO VERELİM HEPSİNİ ALSINLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenler için Avrupa'dan alınacak 3 milyar Euro'yu hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben ne kadar sorumluysam tek tek bireyler olarak hepinizin sorumluluğu var. Sorun bir Türkiye sorunu olmaktan çıkmıştır. Sorun bir dünya sorunu haline gelmiştir. Türkiye'yi Suriye batağına soktuk bütün Avrupa ne halde şimdi bize bir şeyler dayatıyorlar. Bize gelen Suriyelileri, Afganları, Pakistanlıları size göndereceğiz. Niye gönderiyorsunuz? 'Sizden geldiler.' Kayseri pazarlığı yapıyorlar. Gönderdiğimiz her Suriyeli için bir kişiyi alacağız. Okumuşu, yazmışı, mühendisi mimarı alacak. '3 milyar Euro vereceğim' diyor. Türkiye tampon ülke mi? Ben de şunu söyledim: Biz size 6 milyar Euro verelim, siz hepsini alın. Biz bunu böbürlenerek anlatıyoruz. İnsanlar arasında seçim yapamazsınız bu insan haklarına aykırıdır. Hem Avrupa hem Türkiye'nin yönetimi insan hakları bağlamında sınıfta kalmıştır. Sahile vuran Aylan bebeğin sorumlusu kim? Ege Denizi'nde yüzlerce binlerce insan yatıyor sorumlusu kim? Göçmen konusunda Türkiye üzerine düşeni yapmıştır. 2.5 milyon kişiyi almıştır, bakmıştır. Avrupalı seyretti. Ne zaman göçler başladı, bize niye geliyor diye başladı. Neden Suriye'deki savaşta araya girmedin, mücadele etmedin. AB yetkililerine bunu söyledim. Nasıl çözülür? Suriye'de iç savaşı durduracaksınız. Suriyelileri kendi topraklarına dönmek için orayı onaracaksınız. Bu önerimizi bizzat onlara da yaptık. Türkiye'nin hangi sorunu varsa o sorunun çözümü için görüşümüz vardır. Yarın bu insanlardan yer altı dünyasının önemli aktörleri çıkacak. Nasıl geçinecekler? Bizim ülkemizde üç tür Suriyeli yaşar kamplarda maddi durumu iyi olan üçüncüsü sokakta dilenenler. Bu insanlık dramının tek sorumlusu maalesef biziz.

ÜLKESİNDE DEMOKRASİ YOKMUŞ BİZİM ÜLKEMİZDE VAR MI?

Durup dururken bir anda Esad'ı düşman ilan ettik. Ülkesinde demokrasi yokmuş. Bizim ülkemizde var mı? Yarın bir gün bir başka ülke bizim ülkemizde demokrasi yok diye müdahale ederse ne diyeceğiz?"