BIST 9.803
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan son dakika Kobani açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani'deki son gelişmeleri ve Türkiye'deki Kobani olaylarını değerlendirdi, hükümeti eleştirdi.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yurdun birçok yerindeki Kobani olaylarıyla ilgili, ''Şiddet çözüm değildir. Herkes sağduyu içinde hareket etsin'' dedi.

''Yeniden adeta sıkı yönetim ilan edildi'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Yanlış dış politikanın iç barışımızı bozacağını defalarca söyledik'' ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

IŞİD kuşatmasındaki Kobani'ye destek olunmasını isteyen grupların eylemleriyle ilgili herkesi sağduyuya davet eden Kılıçdaroğlu hükümeti eleştirdi: ''Şiddeti misliyle bastırırım dediğiniz andan itibaren daha tehlikeli sonuçların doğmasına yol açarsınız. Şiddet çözüm değildir.''

Hükümetin dış politikasını da eleştiren CHP Lideri, ''Türkiye'yi Ortadoğu bataklığını sürüklemeyin dedik. Bugün geldiğimiz nokta dolu bir noktadır. Türkiye bir anlamda bataklığa saplandı'' ifadesini kullandı.

ORTADOĞU BATAKLIĞI...

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

''12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Yanlış dış politikanın iç barışımızı bozacağını defalarca söyledik. Bütün vatandaşlarıma sakin olun diyorum. Türkiye büyük bir ülkedir. Sadece ve sadece düşünerek kendi sorunlarımızı aşabiliriz.

Yeniden adeta sıkı yönetim ilan edildi. Hükümete çağrım şu dış politikanı yeniden gözden geçir. Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin dedik. Ortadoğu bataklık değildir diye bize cevap verdiler. Bugün geldiğimiz nokta acı dolu bir noktadır. Türkiye Ortadoğu bataklığını kendi ülkesini içine çekti. Yani Türkiye bir anlamda bataklığa saplandı. Herkes sağduyu içinde hareket etsin. Şiddetin şiddeti doğurduğunu devleti yönetenlerin bilmesi lazım. Şiddeti misliyle bastırırım dediğiniz andan itibaren daha tehlikeli sonuçların doğmasına yol açarsınız. Şiddet çözüm değildir.''