BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Şeb-i Arus töreni resti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da Mevlânâ’yı anmak için yapılan Şeb-i Arus töreniyle ilgili tartışılacak bir karar aldı.

Abone ol

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mevlânâ’nın ruhu hiç bu kadar incinmemişti. Bir daha Şeb-i Arus törenine gitmem...” dedi.

Haberk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Kılıçdaroğlu, gerekçesini açıkladı, hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez vardı.

MEVLANA DIŞINDA HERŞEY VARDI

“Orada Mevlânâ dışında her şey vardı. Mevlânâ’ya bu kadar haksızlık olamaz. Kin ve hırs gözünü bürümüş ise o zaman değerleriniz yok oluyor, gözünüz kayboluyor. Hiçbir şeyi tanımaz ve görmez hale geliyorsunuz. Ben Erdoğan’da törendeki konuşması sırasında bunları gördüm. Konuşmaların tamamı da siyasiydi.

GÖRMEZ HÜMANİZMİ ELEŞTİRDİ

Görmez hümanizmi eleştiren bir konuşma yaptı, yadırgadım. Bir kere Mevlânâ’nın kendisi hümanizmdir, insan sevgisidir. Akıl tutulması yaşanıyor. Topluma bir şeyler dayatılıyor.”

BİNDİRİLMİŞ KITALAR VARDI

CHP Lideri bu aşamada bazı gözlemlerini de paylaştı.

“Salona ağırlıklı olarak bindirilmiş kıtalar getirilmişti” diye başlayıp devam etti:
“Erdoğan’a geçmiştekilere benzer, beklediğim türde bir alkış yoktu. Zaten bir süre sonra da bindirilmiş kıtalar salonu terk etti. Mevlânâ için gelenin sayısı azdı, Erdoğan’ı alkışlatmak için getirilenler vardı. Salon da boştu.”

ŞİŞLİ KONUSUNU FARKLI ÇÖZECEĞİM

Şişli’de Başkan Hayri İnönü ile Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül ve babası eski Başkan Mustafa Sarıgül arasında yaşanan gerilimi anımsatan Sarıkaya'ya Kılıçdaroğlu, “Şişli konusunu ben farklı çözeceğim. Nasıl olduğunu şu aşamada söylemem ama yakında çözünce görürsünüz.” diye cevap verdi.