BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan Sarıgül'e davet!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ü partiye davet etti.

Abone ol

İNTERNET HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün adaylığıyla ilgili henüz bir başvuru bulunmadığını söyledi. "İki bin kişiyle değil 10 bin kişiyle gel" dedim bu davet sayılmıyor mu diyerek Sarıgül'ü partıye davem eden Kılıçdaroğlu, "Adaylık garantisi mi bekliyor sorusuna ise siyaset riskdir, siyasetçi bu riski almalıdır" cevabı verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün adaylığıyla ilgili soruya katılımla ilgili henüz bir başvuruda bulunmadı cevabını verdi.

CHP'nin İstanbul ve Ankara'yı bölünmeler nedeniyle kaybedildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, gelirse memnun oluruz diyerek Sarıgül'e yeşil ışık yaktı. Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarını ise inandırıcı bulmadığını söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri;

SARIGÜL'E DAVET

Sarıgül'e ben iki bin kişiyle değil 10 bin kişiyle gel dedim. Bu davet sayılmıyor mu? Siyasette garanti diye bir şey yoktur. Siyaset adamı risk almalıdır. Eğer almıyorsa sorun vardır. İkincisi, siyasetçi hukuksal ilkelere göre hareket etmelidir. Bizim bir tüzüğümüz var ve o kurallara aykırı hareket ettiğim zaman eleştiri alırım. O halde hepimiz gereğini yapacağız hukukun. Gelecekse, başvurusunu yapacak daha sonra PM'de tartışılacak ve geleciktir. Bu kadar bu konu.

CHP-MHP İTTİFAKI İDDİALARI

Gazeteler yazıyor biz de oradan okuyor öğreniyoruz. Bu iddiaların gerçeklik payı yoktur. Her siyasi parti kendi adaylarıyla gider ama taban ne der bunu bilemeyiz. Adaylar demokrasinin gereği olarak kendileri yarışacaktır. Biz seçmen kitlesinin tamamından oy istiyoruz, sadece CHP tabanından değil. Bizim ittifak yapalım diye bir düşüncemiz yok.  İstanbul ve Ankara hakettiği büyüme ve gelişmeyi sağlayamadı. Bakın Eskişehir'e orada sosyal demokrat bir anlayış ne yapmış. Bu iki şehre sosyal demokrat gerekiyor.

"ERDOĞAN'IN SEÇİLECEĞİNE İNANMIYORUM"

Yeni anayasa çalışmaları, cumhurbaşkanlığı seçimi ve başkanlık sistemine ilişkin soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Ben, Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçileceğine inanmıyorum. Nedeni, herkesi kucaklayan bir kişi değil. Agresif, herkesi suçlayan, herkese hor bakan bir kişiliği var ve bu, gün geçtikçe artarak devam ediyor. Böyle bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı seçilmesi Türkiye için felaket olur" diye konuştu.
 
Bir kadının cumhurbaşkanı olmasını arzu ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, iyi eğitim almış, dünyayı bilen, insanları seven, sevecen bir kadının Türkiye'yi temsil etmesinden yana olduğunu söyledi. 
 
Bu aşamada isim telaffuz etmesinin doğru olmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sizin partinizin içinde mi bu hanımefendi?" sorusuna, "Bizim partimizin içinde değil" yanıtını verdi.  
 
Partisinin Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal'ın isminin de gündeme geldiğinin ifade edilmesi ve "Kendisini düşünür müsünüz?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Niye olmasın. Bizim partimizde cumhurbaşkanı olacak çok kişi var. Diğer partilerde de var" dedi.     
 
Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının toplumun tüm kesimlerini kucaklaması ve partili kimliği taşımaması gerektiğini vurguladı. 

2.20130909004517.jpg