BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu'ndan Sabahat Akkiraz'a yeni görev!

CHP ve MHP'nin, özellikle CHP'nin tabanına zıt olan İslam alimi bir kişiyi aday göstermesinin yankıları devam ediyor.

Abone ol

Parti tabanındaki ulusalcı, solcu ve Alevi seçmen, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının açıklandığı günden itibaren bu adaya şiddetle karşı çıkıyor. Parti tabanındaki bu kesimleri temsilen Melda Onur, Hüseyin Aygün ve Nur Serter gibi isimler CHP yönetimini sert bir şekilde eleştirirken partiyi de "varlığını inkar etmekle" suçluyor.

SABAHAT AKKİRAZ'A GÖREV

Ekmeleddin İhsanoğlu'na CHP'li Aleviler'in yaklaşımı merakla beklenirken partinin Alevi vekillerinden olan türkücü Sabahat Akkiraz'ın seçmeni ikna etmesi için görevlendirildiği ortaya çıktı.

GÖREVİ KABUL ETTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu Sabahat Akkiraz'a "Alevi toplumunun, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteğinin sağlanması" görevini verdi. Sabahat Akkiraz ise Kılıçdaroğlu'nun verdiği bu görevi kabul ederek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına destek vereceği yanıtını verdi.

Akkiraz "Alevi toplumu akılcı bir toplumdur, hakları konusunda mücadelelerine destek verecek, Aleviler'i kucaklayacak bir adaya sırtlarını dönmez. Seçimde iki kutup olacak ya Alevileri seçim meydanlarında yuhalatan, cemevlerine "Cümbüş evi" diyenlere ya da bunların hiçbirisini hayatının hiçbir zamanında yapmamış olan adayımıza oy verecek" dedi.