BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlundan PKK açıklaması

Kılıçdaroğlu PKK'lıların olduğu araçla birlikte miydi? Elde ele dolaşan trafik tutanaklarına Kılıçdaroğlu ne dedi?

Abone ol CHP'li Kılıçdaroğlu'nun ve Kılıç'ın Deniz Feneri e.V. davasını takip için gittiği Almanya'da 2 PKK'lı ile aynı araçta yakalandığına ilişkin iddialar ortalığı karıştırdı. Frankfurt trafik ekiplerinin tutanağında Kılıçdaroğlu ve Kılıç'ın adı bulunuyor.

Kılıçdarğlu ise iddiaları yalanlıyor. CHP'li siyasetçi haberde geçen araca hiç binmediğini belirterek, Almanya'da sadece gümrüklerde Alman yetkilileriyle muhatap olduğunu savunuyor.


Bir dönem Alman istihbaratında görev yapan gurbetçi Talip Doğan Karlıbel, katıldığı bir televizyon programında skandalın belgesini ortaya çıkardı. Karlıbel'in iddiasına göre Deniz Feneri e.V. davasını takip etmek üzere partisince görevlendirilen Kılıçdaroğlu ve CHP MKYK üyesi Ali Kılıç, Eylül başında Almanya'ya gitti.

Trafik ceza tutanağında ismi var iddiası
Kılıçdaroğlu ve Kılıç, 2 PKK'lının içinde bulunduğu HH DP 934 plakalı bir araçla genelev tarzı bir saunadan çıktı. Alman polisince uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle takipte tutulan bu 2 PKK'lı yine izlemeye alındı. Bu sırada Frankfurt trafik ekibi fiziki takip yapan polis aracının önüne geçerek 2 CHP'li ile 2 PKK'lının içinde bulunduğu aracı arka lambası yanmadığı gerekçesiyle durdurdu. Düzenlenen ceza tutanağına 4 kişinin ismi yazıldı.

PKK'lılar polis katili
Karlıbel, Rıdvan ve Güler'in 14 Haziran 1980'de Başkomiser Osman Tekin ile 16 Aralık 1979'da polis memuru Hilmi Kaya'nın şehit edilmesi olayına karıştıkları iddiasıyla arandıklarını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu ne diyor?

Kılıçdaroğlu, randevu evi tarzı bir saunaya gittiği yönündeki iddiayı da kesin bir dille reddetti. Almanya'ya son dönemde dört kez gittiğini aktaran Kılıçdaroğlu, bunlardan ikisinin Deniz Feneri davası için ikisinin de konferans vermek amacıyla olduğunu anlattı. Almanya'da sadece bir ortamda Alman kamu görevlileriyle muhatap olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, onun da gümrüklerden girerken ve çıkarken olduğunu belirtti.

Kılıç’ın arabası vardı

Gümrükte pasaport kontrolü dışında hiçbir Alman yetkiliyle muhatap olmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Kaldı ki Deniz Feneri davasını izlemeye giderken her aşamada bazı Türk gazetecilerle birlikte oldum. Haberde plakası yazılı HH DP934 nolu plakalı araca hiç binmedim. Çünkü CHP Meclis Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Sayın Ali Kılıç'ın kendi arabası vardı. Son kez havaalanına giderken de bir taksiyle gittik" dedi.