BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu’ndan operasyona tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paralel yapıya yönelik operasyonlara değinerek, “Eğer bu operasyonlar 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet ol...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paralel yapıya yönelik operasyonlara değinerek, “Eğer bu operasyonlar 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet olaylarını kapatmaya yönelik bir hamle ise bu doğru değil. Sabahın 5’inde, 6’sında insanların evlerine baskın yapılmasını, bu kişilerin çoluk çocuğunun önünde kelepçelenmesini doğru bulmuyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Isparta’da gerçekleştireceği miting öncesi Afyonkarahisar’a uğradı. Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na gelen Kılıçdaroğlu, ardından seçim otobüsüyle konvoy eşliğinde Fuar ve Kültür Alanı’na giderek burada kurulan semt pazarını ziyaret etti. Burada Kılıçdaroğlu’nu gören vatandaşlar, CHP Genel Başkanı ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.
Daha sonra partisinin il başkanlığını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının soruları üzerine gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Paralel yapı operasyonlarının şeklini eleştiren Kılıçdaroğlu, polislerin evlerine sabah saatlerinde yapılan baskınların doğru olmadığını kaydetti. Operasyonlara dair kendi ellerinde hiçbir bilgi ve donenin olmadığını da belirten Kılıçdaroğlu, “Eğer adalet denilen bir kavrama ve hukukun üstünlüğüne inanıyor isek sabahın 5’inde, 6’sında insanların evlerine baskın düzenlememeliyiz. Daha önce de bunu söylüyorduk, şimdi de bunu söylüyoruz. Bizim çizgimizde hiçbir kırılma yok. Bizi hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi savunuyoruz. Biz özgürlüğü, insan haklarını savunuyoruz. Sabahın 5’inde, 6’sında insanların evlerine baskın yapmayı, çoluk, çocuğunun önünde kelepçelenmeyi doğru bulmuyoruz. Bunu şunun için söylüyorum, kimsenin bu ülkede suç işleme özgürlüğü yoktur. Varsa herhangi bir kişinin suçu, hukuki kurallar çerçevesinde yargılanmak da onun en doğal hakkıdır. Hukuk kuralları çerçevesinde biz hep bunu savıyoruz ama kin duygusu ile intikam duygusu ile bir dava görülmez. İkisini birbirinden ayırmamamız gerekiyor. Eğer bu operasyonlar 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet olaylarını kapatmaya yönelik bir hamle ise bu doğru değil. Bütün dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde. O yolsuzlukların hesabının verilmesi lazım. İçlerinde suç işleyen olabilir mi, olabilir. Elimizde veri yok, done yok, bir şey yok, savcının elinde varsa bilmiyorum ama kamu görevlisini siz davet edersiniz, ifadesini alırsınız, gerekiyorsa eğer tutuklanması için mahkemeye sevk edersiniz ama onun dışında intikam ve kin duygusu ile hareket etmek doğru değil” dedi.

“BAŞBAKANIN TALİMATINA GÖRE BU TÜR OPERASYONLAR YAPILIYORSA BUNLAR SİYASİ OPERASYONLARDIR”
Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, soruşturmaların gizli olması gerektiğini bildiklerini belirterek, "Ancak Başbakanın talimatına göre eğer bu tür operasyonlar yapılıyorsa bunlar siyasi operasyonlardır ve bunlar toplumdaki adalet duygusunu büyük ölçüde yaralar” dedi.
Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin, "Siz operasyonun talimatla yapıldığını mı düşünüyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Kendisi söylüyor, ’Yaygınlaşabilir’ diyor. Nereden biliyor? Ben söylüyor muyum? Söylemiyorum. Herhangi bir vatandaş söylüyor mu? Hakim söylüyor mu? Söylemiyor. Savcı söylüyor mu? Söylemiyor ama Erdoğan söylüyor. ’Yaygınlaşabilir’ diyor. Nereden biliyor? Daha önceki Balyoz operasyonu, Ergenekon operasyonları da Erdoğan’ın talimatları üzerine yapılmıştır. Tutuklanacak kişileri de Erdoğan belirlemiştir. Bunlar ifade edildi. O davanın savcılığından şimdi bu davanın savcılığına soyunuyor. Bizim oradaki tavrımız neyse buradaki tavrımız da aynıdır. Adalet herkes için, hukuk herkes için geçerli olmak zorundadır. Benim için adalet, bir başkası için adalet olmasın diye bir kavram yok. Doğrusu budur.”
(İHA)