BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.439,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan okul saldırısına sert tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, karne günü çocukların bulunduğu okul bahçesine atılan bombalı saldırıya sert tepki gösterdi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da Okul bahçesine el yapımı patlayıcı atılmasıyla ilgili "Terörün eğer acımasızlığını görmek istiyorsanız, okulun bahçesine atılan el bombasına bakacaksınız. " dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Parti genel merkezindeki toplantı öncesinde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Uluslararası Suriye Toplantısı'nın yapılacağını hatırlatarak, Türkiye'nin Suriye politikasının yanlış olduğunu ısrarla dile getirdiğini belirtti. 

TÜRKMENLER DE MASADA OLSUN

Toplantıda Türkmenlerin masada yer alması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "(Silah gönderiyorum, ilaç gönderiyorum, Türkmenlere gönderiyorum) diyordun. 'Rus uçağını düşürdük, Türkmenleri bombalıyordu' diyordun. O zaman bütün bunların hiçbirisini yemeyeceksin ve yutmayacaksın. Türkmenler o masada olacak, biz bekliyoruz. Biz, onları koruyoruz, onların haklarını koruyoruz. Madem ki uluslararası konferans bu, madem ki taraflar orada temsil ediliyor, Türkmenler de orada olacak, biz bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında bir tartışma yaşandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Geçen Muhtarlar Toplantısı’nda benim kullanmaktan utanacağım sözcükler kullandığı için ben onları kullanmıyorum. Ama benim yaptığım bütün eleştirilerin, herkes tek tek okuyabilir, içerisinde tek bir hakaret içeren sözcük yoktur" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ama o yapıyor. Bence hiç önemli değil. Kişi kendi iç dünyasında nasılsa o diline vurur. İç dünyası demek ki öyle. Benimle ilgili şöyle bir cümle kullanmış, 'Aslında bu zatın, bana söylüyor, asıl karın ağrısını da ortaya dökerim ama inanın bana ben bu konuları konuşmaktan hicap duyuyorum' demiş. Kendisine salı gününe kadar izin veriyorum, şu karın ağrısı işini bir açıkla, niye açıklamıyorsun? Benim karnım ağrımıyor. Ama senin karnının ağrımasını da istemem. Salı gününe kadar açıkla, karın ağrısını gider. Emin ol ben salı günü sana hepsinin cevabını vereceğim, tek tek belgeleriyle. Bakın konuşurken öyle karından atma yok. Açık ve net, bütün belgeleriyle ortaya koyacağım. Bakın ben söylüyorum. Ona da diyorum. Karın ağrısı çekmem, şu salı gününe kadar bir açıkla, biz de öğrenmiş olalım. Bakarsın salı günü ben sana teşekkür ederim. 'Açıkladığın şeyler çok önemliydi kusura bakma' derim. Ama açıklamazsan, salı günü cevabını alacaksın."

TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR

Diyarbakır’da bir okula teröristlerce el yapımı bomba atıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bunlarda vicdan yok, ahlak yok" değerlendirmesini yaptı.

"Terörün eğer acımasızlığını görmek istiyorsanız, okulun bahçesine atılan el bombasına bakacaksınız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Hangi ahlak, hangi inanç, hangi amaçla siz bir okulun bahçesine el bombası atıyorsunuz. O nedenle diyoruz ki terörü lanetliyoruz, o nedenle diyoruz ki terör insanlık suçudur. O nedenle diyoruz ki terörün amacı, kimliği, inancı ne olursa olsun, hep beraber karşı durmak zorundayız. Çocuklardan ne istiyorsunuz siz. Çocuk ya... Okulun bahçesine bomba mı atılır. Hangi amaçla yapıyorsunuz. Terörün özelliği neydi? Kandan beslenmesiydi. Küçücük çocuklara bomba atıyorsunuz, onların kanlarıyla utanmadan besleniyorsunuz. Okulun müdürünü aradım. Bana verdiği cevap, el yapımı bir bomba, içinde cam kırıkları var ve cam kırıklarından çocuklar yara almış. Gerçekten insan aklının almayacağı bir şey. O çocuklardan ne istiyorsunuz? Terörün acımasızlığını görmek istiyorsanız, o çocuklara yapılan saldırıyı görmemiz gerekiyor ve bunu da asla unutmamamız gerekiyor. Bu acıyı da unutmayacağız."