BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Okmeydanı tepkisi! Affedilecek şey değil!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Okmeydanı'nda iki kişinin hayatını kaybetti olaylarla ilgili açıklamalar yaptı.

Abone ol

Okmeydanı'nda iki kişinin ölümüne neden olan olaylarla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisin gerçek mermi kullanmasını eleştirdi.

"Polis müdahale eder ama kurşun kullanarak değil."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) ziyaret önce gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde protesto, gösteri en doğal haktır. 1982 Anayasası'nda bile bu çok açıkça yazılıdır. Eğer şiddete yönelirse protestolar, polis müdahale eder ama yine insanları öldürerek, kurşun kullanarak değil. Bu affedilecek bir şey değil" dedi.

"Eğer böyle giderse Türkiye'nin geleceği açısından endişeleniyorum. Kullandığı dil, insanları ayırıyor. Ülkeyi yönetenler kucaklayıcı bir dil kullanmalı" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Biz ölen gence de, yaralı polise de sahip çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

BEYNİNİN ARKASINA YERLEŞTİRMİŞ

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Eleştiriyi dinlemeye bile tahammül edemeyen bir yapı var karşımızda, bu yapı ülkeyi felakete götürür. Toplumu bölmeye yönelik bir tavır takındığını ben çok iyi biliyorum. Ölen insanlara değil kırılan cam ve çerçeveye üzülürseniz bu sağlıklı bir durum değil. Kendi toplumundan en azından beli bir kesimden intikam almayı beynini arka tarafına yerleştirmiş."

'ETRAFINDAKİ İNSANLAR ERDOĞAN'I UYARSIN'

Etrafındaki insanların Erdoğan’ı uyarması gerekiyor. Bir dikta yönetiminin Türkiye’de geçerli olduğunu sadece ben söylemiyorum. Bütün dünya bunu görüyor. Böyle bir Başbakanla ilk defa karşılaşıyor Türkiye Cumhuriyeti. Kendi toplumunun bir kesiminden intikam almayı beynine yerleştirmiş biriyle karşı karşıyayız.