BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan muhalefet için ilk adım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan adaylığını açıklayan Umut Oran ile görüşecek.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan adayı Umut Oran ile yarın Genel Merkez'de görüşecek.

CHP İstanbul İl Örgütü ve 39 ilçe başkanının "olağanüstü kurultay" tartışmalarına ilişkin ortak açıklamasında, "Demokratik bir hak olarak kabul ettiğimiz 'olağanüstü kurultay' çağrılarını yersiz ve zamansız buluyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, CHP İstanbul İl Örgütü'nün, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdiği, hata ve eksiklerin en açık ve şeffaf üslupla tartıştığı belirtildi. Partinin olağan kongre sürecinin devam ettiği, seçimli büyük kurultayın 2015 yılının ocak ayında yapılacağı hatırlatılan açıklamada, demokratik hak olarak kabul edilen "olağanüstü kurultay" çağrılarının yersiz ve zamansız bulunduğu kaydedildi. Bu süreçte genel başkanlığa aday olanlara parti içi demokrasiye inancın gereği başarı dilenen açıklamada, olağanüstü kurultay tartışmaları sırasında ilçe başkanlarına dönük haksız bazı suçlamalara tanık olunduğu aktarıldı.

Kamuoyunda birileri tarafından bilinçli olarak "Delegelerin ilçe başkanları tarafından evde yazıldığı" iddiasının dile getirildiği belirtilen açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"İlçe başkanlarımızı üzen ve daha da önemlisi partimizin kurumsal kimliğine zarar veren, demokrasi siciline leke düşüren bu söylem karşısında İstanbul'un 39 ilçe başkanı olarak sessiz kalamazdık. Parti içinde genel başkanlığa aday ve eğer varsa benzer endişeyi taşıyanlara hatırlatmak isteriz ki; liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçilmesi ile parti içi demokrasi hayata geçirildi, örgüt ve üyenin söz hakkına saygı gösterildi. Parti üyelerimiz milletvekili adaylarını ön seçimle belirledi. Genel Başkanımız ön seçimden milletvekili olmuştur. Yine parti üyeleri yerel yönetimlerde yarışacak Belediye Başkan adayları ve Meclis üyelerini saptama yetkisini kullandı. Uzun süredir özlediğimiz ilklere ilave olarak ön seçime giren, 'lider sultasına son verin' diyebilen bir Genel Başkana kavuştuk. Kamuoyu ve medyamız emin olmalıdır ki, ilçe başkanları olarak genel başkanımızın demokrasi ölçülerine uygun olarak her mahalleye sandık kurarak, katılımcı ve şeffaf seçimlerle delegeleri belirliyoruz. Sayın Muharrem İnce'nin sözünü ettiği yöntemin geçmişte kaldığına ve bu tür eleştirilerin raf ömrünü tamamladığına inancımızla, ilçe başkanları olarak tüm adaylara bu yarışta örgüte ve bizlere güvenmelerini tavsiye ederiz." Açıklamada, genel başkanlığa aday bazı isimlerin seçim bölgelerindeki ön seçime katılmadıkları kaydedilerek, "Vekillik yolunda partisinin üyesine güvenemeyen bu isimlerin delege seçimindeki adalete teslim olmalarını beklemek zaten abes olacaktır" denildi.