BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan kurşun gibi sözler!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık tartışmalarıyla ilgili bu kez twitter'dan yazdı, tartışmaları iki yüzlülük olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, Yenikapı ruhuna AK Parti'nin ihanet ettiğini iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'nin çıkışıyla alevlenen başkanlık tartışmalarını iki yüzlülük olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin dış politikası için de "kabadayılık" benzetmesi yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, twitter'dan başkanlık tartışmalarını değerlendirdi. Yaptığı açıklamasında 15 Temmuz sonrası Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partinin, parlamenter sisteme ve demokrasiye sahip çıkan, darbeye direnen Meclis’i öven bir bildiriye imza attığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, tartışmaları ise iki yüzlülük olarak nitelendirdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri:

"Şimdi bu nasıl bir iki yüzlülüktür ki; Meclis’i, halk iradesini, parlamenter sistemi yok edecek başkanlığı bu milletin önüne getiriyorsunuz?Yenikapı ruhu, demokratik parlamenter sisteme sahip çıkma ve güçlü bir demokrasi için mücadele etmekti. AKP bu ruha ihanet ediyor!

Katliam yapılırken sırtınızı döndüğünüz yerlere, şimdi bizi neden dışlıyorlar diye efeleniyorsunuz. Dış politikayı dış rezalete çevirdiniz! Vizyonsuz dış politikaların sonucunda hep kaybettik. Dış politikada sahte kabadayılara değil, ülkesini düşünen politikacılara ihtiyaç var."