BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan 'kayıtları açıkla' çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı bir kez daha, oğlu ile yaptığı iddia edilen konuşmanın aydınlığa çıkması için TİB kayıtlarını açıklamaya çağırdı.

Abone ol

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Düzce ve Bolu'da düzenlediği mitinglerde konuştu.

Düzce'deki mitingde, hükümet hakkındaki yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmaları anlattı. Başbakan Erdoğan'dan yalan ve montaj iddiasını ispat etmesini istedi. Kılıçdaroğlu, konuşmanın olup olmadığının Türkiye İletişim Başkanlığı'nın kayıtlarının açıklanmasıyla ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun kastettiği kayıtlar, 24 Şubat gecesi internete sızmıştı. Söz konusu kayıtlarda, Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı 17 Aralık günü arayarak evdeki parayı çıkarmasını istediği öne sürülüyordu. Başbakan Erdoğan, ertesi gün partisinin grup toplantısında bu kayıtların dublaj ve montaj olduğunu söylemişti. Başbakan benzer bir örneği teknolojinin nereye geldiğini göstermesi açısından bir hafta on gün içinde kendilerinin de hazırlayacağını belirtmişti.

KILIDAROĞLU'NDAN FEZLEKE ÇAĞRISI

Düzce'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasını hatırtalan Kılıçdaroğlu, Bayraktar'ın istifa ederken, Başbakan'ı suçladığını söyledi. "Şimdi diyor ki, bunu paralel devlet yaptı. 700 milyarlık kol saatini bakanına paralel devlet mi taktı." diye sordu. Başbakan Erdoğan'a seslendi:

"Sen yolsuzluktan şikayet ediyorsan, 18'inde gel Meclis'e. Fezlekeler geldi Meclis'e. Ekonomi bakanı zafer Çağlayan, yolsuzlukta çağlamış. 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Bunu ben söylemiyorum. Devletin savcısı söylüyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler, 10 defada 10 milyon dolar götürmüş. En az götüren Egemen Bağış. Üç seferde 1.5 milyon dolar götürmüş. Çünkü ona rüşvet çikolata kutusunda gidiyor. Çikolata kutusu küçük."

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan malvarlığını açıklamasını istedi:

"Bir ülkede siyasetçi zengileşiyorsa bilin ki çalıp çırpıp zenginleşiyordur. Ben o zatın aldığın aylıktan hep iki kat fazla aylık aldım. Siyasete girdiğim zaman malvarlığımı açıkladım. Kazandığım her kuruş benim alınterim ile kazanıldı. Keşke herkes zengin olsa. Kendin söyledin, siyasete yırtık ayakkabı ile girdim diye. Ama nasıl oluyor da dünyanın en zengin başbakanı oldun? Kul hakkı yiyerek oldun."

Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan için düzenlenen törenlerle ilgili de uyarıda bulundu. "Berkin için pek çok yerede olaylar oluyor. Sakın provokasyonlara gelmeyin. Elbette üzüleceğiz. Ama şiddete asla başvurmayacağız." dedi.

CHP lideri, Düzcelilere bölgedeki 2B sorununu çözmek için de vaatte bulundu. Orman arazisinde, köylülerden 2B'de para almayacaklarını söyledi.