BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç operasyon yorumu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 22 Temmuz'da başlatılan paralel yapılanmaya yönelik operasyon hakkında konuştu.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, casusluk ve yasa dışı dinlemelerle ilgili başlatılan operasyon için "Onlar taşerondu, asıl patron Erdoğan'dı, yani patron taşeronu tutuklatıyor." açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitingini takip eden gazetecilerden Vatan si yazarı Ruşen Çakır, Kılıçdaroğlu ile yaptığı konuşmayı köşesine taşıdı. İşte o söyleşiden bir bölüm:

Son operasyona nasıl bakıyorsunuz?
"Onlar taşerondu, asıl patron Erdoğan'dı, yani patron taşeronu tutuklatıyor. Bu operasyonun amacı, geçmişte sahte belgeler üreterek insanların, mesela Nedim Şener'in, Ahmet Şık'ın özgürlüklerini gasp edenleri cezalandırmak değil. Bu, 17-25 Aralık operasyonlarından intikam alma operasyonudur. Yargıda siyasi otoritenin arzusuna göre atama yapılıyor, yargıçlar ona göre belirleniyor. Devlet bütün kurumlarıyla intikama soyundu zaten. Erdoğan Ergenekon döneminde 'Bu davanın savcısıyım' diyordu. Şimdi de 'Operasyon diğer sahalara sıçrar' diyor. Bu da operasyonun her aşaması hakkında bilgilendirildiğini gösteriyor."

Erdoğan başarılı olabilir mi?
"Başarının kıstasını koymak lazım. Erdoğan kendi istediğine ulaşabilir. Çünkü kendi yargıçları karar verecek. Burada delillerin sağlam veya sahte olmasının önemi yok. Erdoğan'ın kararına göre yargı kararını oluşturacak, yani siyasi bir karar alacak. Yeni kurulan sulh ceza mahkemeleri, eski sıkıyönetim mahkemeleriyle DGM'lerin isim olarak sivillenmiş yeni versiyonu."

Operasyonun Köşk seçimlerinden önce yapılmasına ne diyorsunuz?
"Şu algıyı pekiştirmek istiyor: '17-25 Aralık bize yönelik bir darbeydi.' 'Operasyonu darbecilerden intikam almak için yapıyorum' demek istiyor. Oradan oy bekliyor. 'Bir ülkenin başbakanına nasıl darbe yapılır?' diyen belli bir kitleyi ikna ederse o zaman olur."

En güzel bayram mesajları