BIST 9.142
DOLAR 32,40
EURO 35,04
ALTIN 2.327,74
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye baraj sürprizi!

7 Haziran genel seçim sonuçları hakkında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu HDP'nin barajı geçmesini gerektiğini söyledi.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bize gelen anketlerde HDP'nin barajı aşacağı görülüyor. Ama CHP'den belirgin bir oy kayması olmayacak." dedi.

Önceki akşam yemekte Milliyet ve Vatan gazetelerini ağırlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin güvensizlik üzerine kurulduğunu belirterek, "HDPli'lerin ifadelerine temenni olarak bakmak gerekir orada ana aktör Öcalan'dır." dedİ.

 "BİZE GELEN ANKETLERDE HDP BARAJI GEÇİYOR"

(HDP barajı geçmezse karışıklık olur mu? sorusu üzerine) "Bir kargaşa beklemiyorum. Bir yasa uygulanıyor. Kurallar belli. Kendileri de bu kuralları tercih ettiler, sonucunu kabul etmek zorundalar. Bize gelen anketlerde HDP'nin barajı aşacağı görülüyor. En azından toplumun belli çevreleri aşması yönünde temennilerde bulunuyorlar. Entelektüel kanattan böyle bir dilek var."

"BİZDEN OY KAYMAZ"

"Bizden oy kaymaz. Ama bu, hiç kimse gitmeyecek anlamında değil. Ama CHP'den belirgin bir oy kayması olmayacak. CHP, bir yardım kuruluşu değil. Herkes izlediği politikanın sonucuna katlansın."

"O ZAMAN SİZİN EVREN'DEN NE FARKINIZ VAR"

(Başbakan'ın seçim barajının seçim sonrası düşürülebileceğine ilişkin sözleri üzerine) "Sadece günaydın demek lazım. Darbeye karşı olduklarını söylüyorlar. Ama darbe hukukunun arkasına saklanıyorlar. Yüzde 10 seçim barajı darbe hukuku. O zaman Evren'den ne farkınız var. Seçime, demokrasiye bakış tarzınız, Evren'in bakış tarzıyla aynı. Dar bölge önerisinde iktidar samimi değildi. Barajı kaldırın yönündeki baskımız üzerine, yine aynı sonucu doğurabilecek farklı bir yöntem buldular."

"TÜRKİYE İÇİN EN KÖTÜ SENARYO..."

"Türkiye için en kötü senaryo AKP'nin tek başına iktidar olduğu senaryodur. Türkiye'yi felakete sürüklemek istiyorsanız, AKP'yi tek başına iktidara getirirsiniz. Bütün vatandaşların bilmesi lazım. 13 yıllık tecrübe, bize bunu gösteriyor. AKP'nin devleti ele geçirme dışında hiçbir politikası yok."

"EKONOMİ PATİNAJ YAPIYORSA SORUMLUSU CHP Mİ?"

Cumhurbaşkanı 'Ekonomi üç yıldır patinaj yapıyor' diyor. Bu üç yılın iki yılında o var. Ekonomi patinaj yapıyorsa sorumlusu CHP mi? Sıcak para olduğu sürece bunlar var. Sıcak para olmadığı sürece AKP yok. Tek kurtuluşları bol miktarda sıcak paranın oluşuydu. Onu avantaja dönüştürebilirlerdi, bu bolluk böyle devam edecek diye düşündüler, bu tabloya geldik. Ekonomik olarak zorlandılar, zorlandıkça toplum üzerindeki baskı da artıyor. Hukuku yok ediyorlar. Kendi iktidarlarını sürekli kılmanın yollarını arıyorlar.

"BABACAN BİRAZ ÖĞRENDİ AMA..."

(Ali Babacan'ın değerlendirmelerinin anımsatılması üzerine) "Babacan, her ay yurtdışına gidiyor. 'Can ve mal güvenliğimiz yok, niye geleyim, hukuk yok sizin ülkenizde' diyor ona yabancı sermaye. Babacan da bunu seslendiriyor. bugünleri zaten arıyoruz. Makul şüpheyle gideceksiniz adamı hapse atacaksınız, malvarlığına el koyacaksınız, avukat bile savunamayacak. Hangi yabancı sermaye gelir? Eğer hükümet, birinci sınıf demokrasiyi getirseydi her yıl Türkiye en az 30 milyar dolar yabancı sermaye gelirdi. Türkiye olağanüstü avantajlara sahip, AKP bunun farkında bile değil. Babacan biraz öğrendi ama, atı alan Üsküdar'ı geçti."

"SÜREÇ KESİLMEYECEK"

"Çözüm süreci güvensizlik üzerine inşa edildi, HDP sözcülerinin ifadelerine bir temenni olarak bakmak gerekiyor. Orada ana aktör Öcalan. Sürece ilişkin sağlıklı yorum yapmak için bugüne kadar hangi konularda uzlaştılar onu bilmek gerekiyor. Bu sorunu çözmek için 4 temel kural olmalı. Samimi ve dürüst olacaksın. Gizli, kişisel ajandan olmayacak. Millete hesabını veremeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Halka ve anamuhalefete bilgi vereceksiniz. Bunlar olmazsa bu sorunu çözemezsiniz. Bunların hiçbirisi yok bu tabloda. CHP iktidarında 4 ana kural içinde çözümün adresi parlamento olacak. Parlamento dışında çözüm aramak doğru değil. Süreç kesilmeyecek. Bu sorunu bizim dışımızda hiçbir parti çözemez."