BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan flaş oylama açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu hakkında yüce divan oylaması yapılacak 4 eski bakana seslendi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Davutoğlu ve oylamaya sunulacak 4 eski bakan vardı. Ak mı kara mı? Her şey ortaya çıkacak diyen Kılıçdaroğlu, ' Buradan AK Partililere sesleniyorum. 9 kişi hariç. Komisyonda yer alanlar hariç onlar vicdanlarını sattılar. Onlar kendilerini de sattılar. Çocuklarının yüzüne bakamazlar onlar. Dünyanın en ağır mirasını çocuklarına bıraktılar. Bugün oy kullanırken madem ki kapalı bir yere gireceksiniz, bir vicdanınıza sorun. Bir ahlakınıza sorun. Az önce okuduğum peygamberin sözünü kulaklarınıza getirin.' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları...

Türkiye'nin içinde olduğumuz dönemi görüyoruz. Ülke çıkarları için, çocuklarımız için birleşelim. Bunun için tek adres var CHP. Kim olursa olsun, kucağımızı size açıyoruz. 6 ok sizi bekliyor.

HRANT DİNK'İN ÖLÜMÜ

Sekiz yıl önce Hrant Dink öldürüldü. Sekiz yıldır asıl faillerin ve arkasındaki örgütün ortaya çıkmasını bekliyoruz. Türkiye faili meçhuller ülkesi olmamalı. Bu ülkenin hiçbir yurttaşı faili meçhule kurban gitmemeli. Eğer bir kişi öldürülüyor katlediliyorsa failleri yakalamak arkasındaki örgütleri ortaya çıkarmak hükümetlerin temel görevidir. Sekiz yıldır olmadı bekliyoruz. Dönemin başbakanı dedi ki “bu cinayet aydınlatılacaktır. Ankara'nın karanlık dehlizlerinde bu kaybolmayacaktır” dedi. Yine bekleyeceğiz, failler ortaya çıkıncaya kadar. Biz kendi ülkemizi ve yurttaşlarımızı seviyoruz. Kimliği inancı yaşam tarzı ne olursa olsun herkese kucağımızı açıyoruz.

Hepiniz çok iyi bilirsiniz, gazeteci Nedim Şener. Bir kuyumcu titizliğiyle bu olayı sorguladı. Kitaplarını yazdı, belgelerini ortaya koydu. Hapislere atıldı ama o yılmadı. Olayın aydınlanması için elinden gelen her çabayı gösterdi. Biz bu tür çabaları her zaman saygıyla karşılayacağız. Bedel ödense bile aydının toplumu aydınlatma görevi olduğunu hiç unutmamalıyız. Ona da buradan saygılarımızı gönderiyoruz.

GÖZÜNÜ SEVDİĞİMİN DAVUTOĞLU'SU...

Gözünü sevdiğimin Davutoğlu'su sen memur Teoman'ı nasıl hatırlamazsın! Zarraf'la arasında geçen konuşmasyı hatırlayın. Siz ne yaptınız o memur Teoman'ı sürdünüz. Oturun şeffaflık nedir öğrenin. Ondan sonra seffaflıktan bahsedin.

Çok önemli bir projemiz var. TBMM'de iç tüzüğü değiştireceğiz ve kesin hesap komisyonu kuracağız. Yani bütçe harcandıktan sonra paraların nerelere harcandığını gösteren kanun. Kesin hesap komisyonunun başkanı muhalefetten olacak, iktidardan değil. iktidar muhalefete hesap verecek. Halk partisi olarak iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden birisi budur.

'CHP HİÇBİR ZAMAN KUTSALIN KARŞISINDA OLMAMIŞTIR'

Sayın Davutoğlu mizah dergisine yapılan saldırıdan sonra Fransa'ya gitti, yürüdü. Biz 'arkadaş sen karikatürü çizen arkadaşlara destek veriyorsun' demedik. Terörle müslümanlığı ayırmak gerekiyor. Sonra Davutoğlu, CHP'ye yükleniyor ve diyor ki CHP o karikatürleri savundu. Hayatımda böyle alçaksa bir suçlama ile hiçbir zaman karşı karşıya kalmadım. İnsanda dürüstlük olur, alçak diyeceğim ama onun da bir sınırı var. CHP hiçbir zaman bir kutsalın karşısında olmamıştır. Hepsine saygı göstermiştir. 4 kitabı da peygamberleri de hak biliriz.

“SEN KİM OLUYORSUN DA BENİM DİNİMİ İNANCIMI SORGULAYACAKSIN?”

Bütün yurttaşlarım öğrensin. Muhafazakar kardeşlerim, dindar kardeşlerim. Hepiniz çok iyi bilin. CHP hiçbir zaman hiçbir kutsalın karşısında olmamıştır hepsine saygı göstermiştir. Bütün peygamberleri de dört kitabı da hak biliriz. Eskiden beri bizi suçluyorlar. Dinimizi inancımızı sorguluyorlar. Sen kim oluyorsun da benim dinimi inancımı sorgulayacaksın? Sana bu yetkiyi kim verdi? Bunlar karanlık dünyaların adamlarıdır. Asıl İslamiyet’e asıl Müslümanlığa en büyük kötülüğü yapan bunlardır. Biz söylerken delille konuşuruz, belgeyle konuşuruz.

“MÜTEDEYYİN KARDEŞLERİME SÖYLÜYORUM. BENİ İYİ DİNLEDİN”

Şimdi ben bütün yurttaşlarıma söylüyorum. Özellikle de muhafazakar kardeşlerime, dindar kardeşlerime, mütedeyyin kardeşlerime söylüyorum. Beni iyi dinledin.

Bir… 3 Mart 2014: bunların genel başkanı Muğla’da konuşuyor “bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır” diyor. Kimsin sen? Sözlükte rahmet nedir onu okuyayım “Allah’ın kullarına acıması, onlara sevgi merhametle muamele etmesi manasında” bu mudur Müslümanlık? Bunu bir CHP2li söyleseydi, yer gök inlemişti, ne din ne iman her türlü hakaret yapılmıştı. Bunların genel başkanı söylüyor bunu.

İki… İçişleri Bakanı Efkan Ala, hala içişleri bakanı 14 Temmuz 2014. “Peygamber gurura kapıldı biz gurura kapılmadık” diyor. Lütfen iyi dinleyiniz. Onların bakanı hala koltuğunda oturuyor. Hala Davutoğlu’nun kol kanat gerdiği birisi, yolsuzlukları kapatan birisi. Kendisini peygamberden üstün gören bir zihniyet. Şimdi Davutoğlu’na soruyorum. Sevgili peygamberimize hakaret eden kim? Sen ağzını açıp bir cümle kullandın mı acaba?

Üç… AKP  Düzce milletvekili İbrahim korkmaz 2 ocak 2015 “Hazreti İbrahim tabi ki benim Hazreti Muhammed ise en küçük kardeşim” diyor. Herkesin önünde söylüyor. Tepki gelince de ben şaka yaptım diyor. Ne zaman peygamberler gırgır konusu olmaya başladı? Davutoğlu buna bir şey diyor mu? Diyemez. Onların inancı farklı. Bize Müslümanlığı böyle öğretmediler. Bize saygıyı öğrettiler, sevgiyi, inanmayı, çalmamayı öğrettiler.

NE ZAMANDAN BERİ PEYGAMBERLER GIRGIR KONUSU OLDU?

Aydın il başkanı AKP’li 14 Kasım 2009 merkez ilçede konuşma yapıyor. “Genel başkanımız ve başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamberdir”  diyor. Sevgili mütedeyyin, muhafazakar, dindar kardeşlerim. Daha düne kadar gidip oy verdiğiniz parti işte budur. Senin inancını sömürüyor. Ne demek ikinci peygamber? Davutoğlu bir şey dedi mi, demedi. Abisi bir şey dedi mi demedi. Çünkü bunların amacı ne? Din tüccarlığı yapıyor bunlar dindar değiller bunlar. Dini siyasete alet ediyorlar bunlar. İktidarda kalmak için yapmayacakları şey yoktur.

Altı… AKP düzce milletvekili 16 Ocak 2014 Erdoğan için söylüyor “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. işte bunun için önünü kesmek istediler” bütün dindar kardeşlerime sesleniyorum. Ne zamandan beri bir siyasi lider Allah’ın bütün vasıflarını toplamaya başladı. Hala inanmayacak mısın? Hala konuşmayacak mısın?

Sözde bu ülkede bir de diyanet işleri başkanlığı var. Nasıl oluyor bunlar? Hiçbir CHP’li namuslu hiçbir yurttaş mütedeyyin hiçbir yurttaş böyle bir cümle kullanamaz. Ama bunlar siyasette kullanıyorlar.

'4 SAYIN BAKANA SESLENİYORUM...'

Bugün oylama olacak. Genel kurula ineceğiz. Diyorlar ki komisyon. Diyor ki Hakkı Köylü “Efendim yeteri kadar delil yok”

Bir olay anlatacağım. Rahmetli Özal başbakan. Bir gün bir iş adamı gelir benden bir bakan rüşvet istiyor der. O da Adnan Kahveci’yi görevlendirir. Bunu bir konuş bakalım nedir bu diye. Ceketinin şu cebine bir teyp yerleştiriyor ve rüşveti kayda alıyor. Mahkeme kararı yok, hiçbir şey yok. Sadece bir ses bandı. Götürüp Özal’a veriyor. Özal bakanı aldı, Yüce Divan’a gönderdi. Kendisi de gitti soruşturma komisyonunda ifade verdi. bu olayın tanığıyım diye. Delil derseniz sadece bir ses kaydı var.

Bu olayda ses kaydı var mı var, mahkeme kararıyla, görüntüler var mı? Var. Para kasaları onlar da var. senin önüne yatarım diyen evet o da var. Oğlum kaç lira var, bir trilyon lira babacığım diyen ses kayıtları var. Ayakkabı kutuları var. Daha da önemlisi MİT’in, dönemin başbakanına verdiği üç sayfalık rapor var. Şimdi görüşülecek. Ak mı kara mı çıkacak ortaya. Bu parlamento ulusal kurtuluş savaşını yöneten parlamentodur. Bu parlamento kirliliği kabul etmez.

Devleti itibarlı kılacak olan bizleriz. Dört sayın bakandan da istirham ediyorum. Lütfen kürsüye çıkın. Namuslu adamlarsanız asla korkmayın, biz yüce divana çıkmak istiyoruz deyin. Korkunun ecele faydası yoktur. Siz kurtulacağınızı sanıyorsanız bunu unutun. Gün gelir yine hesap vereceksin. Yol yakınken şimdiden gidin. Aklanmak istiyorsanız gidin aklanın. Kaçarsanız bu toplum sizi mahkum edecektir.

ONLAR KENDİLERİNİ DE SATTI

Buradan AK Partililere sesleniyorum. 9 kişi hariç. Komisyonda yer alanlar hariç onlar vicdanlarını sattılar. Onlar kendilerini de sattılar. Çocuklarının yüzüne bakamazlar onlar. Dünyanın en ağır mirasını çocuklarına bıraktılar. Bugün oy kullanırken madem ki kapalı bir yere gireceksiniz, bir vicdanınıza sorun. Bir ahlakınıza sorun. Az önce okuduğum peygamberin sözünü kulaklarınıza getirin.