BIST 9.559
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.488,86
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan flaş Fethullah Gülen açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi gerekir" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığına gerçekleştirdiği taziye ziyareti sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, "Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, 'Ben aklanmak istiyorum' diyorsa, gelip Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu." dedi.

"HEPİMİZİN ORTAK TAVIR TAKINMASI..."

Dün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen zirveye ilişkin değerlendirmesi ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "Yeni Anayasa" konusundaki açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, dün yapılan görüşmenin demokrasi kültürünün gelişmesi noktasında çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bir darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dolayısıyla darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması, özellikle halkın bu konuda bütün duyarlılığını sokaklara çıkarak göstermesi çok önemliydi. Yapılan görüşmede hem muhalefet partilerine bilgi verildi, aynı zamanda biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Anayasa konusunda yargıyla ilgili şikayetler, bütün siyasi partilere gidiyordu, bize de geliyordu ve yargıyla ilgili düzenlemelerin, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü, bunun değişmesi gerektiği bize ifade edildi.

Bunu dün toplantıda yine ifade ettik ve bir görüş birliği sağlandı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda Anayasada yapılacak bir değişikliğe katkı vereceğiz. Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelirler ve bu sorunu hep birlikte çözmüş oluruz."

"BİZİM AÇIMIZDAN SON DERECE OLUMLU"

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından ABD'den terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iadesini istediği hatırlatılarak, düşüncelerinin sorulması üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu, "Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, 'Ben aklanmak istiyorum' diyorsa, gelip Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor."