BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan flaş Afrin açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak, "Başarı iktidarın değil ordunun başarısıdır. Ordu bir siyasi partinin değil, Türk milletinin ordusudur." dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak, "Başarı iktidarın değil ordunun başarısıdır. Ordu bir siyasi partinin değil, Türk milletinin ordusudur." dedi. 

ÖSO TEPKİSİ
Kılıçdaroğlu'na bazı CHP milletvekillerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarına yönelik "terörist" ifadesi soruldu.

Açıklamaları sırasında ÖSO için herhangi bir ifade kullanmayan Kılıçdaroğlu, "Bizim bir ordumuz var. TSK neden ÖSO'nun ardına gizleniyor? Biz bundan rahatsızız. TSK'nın başarısı ÖSO'ya mal edilemez. Türk ordusu ile ÖSO'nun birlikte anılması benim ağırıma gidiyor. Sanki ÖSO birinci, Türk ordusu ikinci planda gibi bir izlenim var. TSK, ÖSO'nun yedek ordusu gibi gösteriliyor. Bu tabloyu eleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Burseya Dağı'na Türk bayrağı dikilmesinin de işgal anlamına gelmediğini de kaydetti.

''BU HAREKET TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİDİR''
"Afrin harekatı Türkiye'nin mücadelesidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Harekatı seçim kozu olarak kullanmak doğru değil. Dün öğle saatlerinde stratejik öneme sahip Burseya Dağı terör örgütü PYD/PKK'nın elinden alınmıştı.'' ifadelerini kullandı.

''BAŞARI TÜRK ORDUSUNA AİT''
Buradaki başarının Türk ordusuna ait olduğunu ve ÖSO'ya devredilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, dağa Türk bayrağı dikilmesinin de "işgal" anlamına gelmediğini belirtti. 

''ABD VE RUSYA İLE GÖRÜŞÜLMELİ''
Kılıçdaroğlu, olası Münbiç operasyonunda da Afrin'de yürütülen operasyona benzer bir yol izlenmesi gerektiğini belirtti ve "İran, Rusya ve ABD ile görüşülmeli" dedi.

CHP lideri, Şam yönetimi ile de ilişki kurulması gerektiğini kaydetti.

"HÜKÜMETE HAKSIZLIK ETMEMEK LAZIM"

Afrin harekatından önce Başbakan Binali Yıldırımın'ın kendisini arayarak bilgi verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu açıdan hükümete haksızlık etmemek lazım. Zaten Almanya dönüşü Başbakan ile bir görüşmem oldu" şeklinde konuştu. 

SURİYE ELEŞTİRİSİ

Suriye politikası üzerinden iktidarı eleştiren CHP lideri, "Suriye'nin şu anki durumunun sorumlusu şu anki iktidardır. Emevi Camii'nde namaz kılacağız diyerek Suriye'yi bu duruma getirenler şimdi kahramanlık taslıyor. Ortadoğu'nın benzinine kibrit çakacaksın sonra ben kahramanım diyeceksin" ifadelerini kullandı. 

''ZAMANINDA BENİ DİNLEMEDİ''
Suriye konusunda hükümete birçok uyarı yaptığını ama bu uyarıların dinlenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer zamanında beni dinleselerdi bir tek Kemal Kılıçdaroğlu beni kandırmadı diyebilirlerdi" dedi.